Barion Pixel Skip to main content
keresés
0
Lézeres szőrtelenítés

Eperláb és szőrtüszőgyulladás – mi a megoldás?

By 2024.03.19.No Comments

Búcsút mondhatunk-e VÉGLEG az eperlábnak és a szőrtüszőgyulladásnak?

Az eperláb és a szőrtüszőgyulladás két gyakori, ám gyakran figyelmen kívül hagyott bőrprobléma, amely számos embert érint, különösen a vastag szőrzettel rendelkező nőket. Habár sokan próbálkoznak házi módszerekkel és különböző krémekkel, hogy kezeljék ezeket a problémákat, tartóst megoldást egyféleképpen érhetünk el.

De előbb nézzük meg a „strawberry leg” effektus és a szőrtüszőgyulladás okait!

Mi is az az eperláb és hogyan alakulhat ki?

Az eperláb kialakulásához hozzájárul a nem megfelelő borotválkozási vagy szőrtelenítési rutin. Régi borotvával vagy nem megfelelő minőségű eszközzel történő szőrtelenítés esetén gyakran alakul ki bőrirritáció, ami fekete pontok formájában nyilvánul meg a bőrön, emlékeztetve az eper magjaira. Ezek a pontok tulajdonképpen eltömődött szőrtüszőket jelentenek, amelyekben olaj, baktérium és elhalt hámsejtek halmozódnak fel. Bár ezek ártalmatlanok, esztétikailag igencsak zavaróak lehetnek, ráadásul viszketést és bőrirritációt is okozhatnak.

A strawberry leg kialakulásának másik jellemző oka a keratosis pilaris. Ez egy tipikus bőrállapot, amely során a bőrben felesleges keratin termelődik. A keratin felhalmozódása a szőrtüszőkben apró, kemény csomókat képez, amelyek piros vagy sötét pöttyök formájában jelenhetnek meg a bőrön. A keratosis pilaris örökölhető, de gyakran éghajlatváltozás, száraz bőr esetén vagy hormonális változások miatt is kialakulhat.

Bár a száraz bőr önmagában nem okoz ilyen jellegű problémákat, ennek hatására azonban bőrünk sokkal érzékenyebbé válik. Így az irritáltság esélye is nagyobb, amely könnyen vezethet többek közt, eperláb kialakulásához.

Mit tehetünk az eperláb és a szörtüszőgyulladás tüneteinek enyhítése céljából?

Sokféle hámlasztó és savas termékkel találkozhatunk a piacon, amelyek enyhíteni tudják az eperláb tüneteit. Bár ezek a termékek hatékonyan oldják fel a bőrben felgyülemlett keratint, nem megfelelő használatuk több kárt okozhat, mint jót.
A helyes borotválkozási módszer sem oldja meg magát a problémát, ugyanakkor jelentősen csökkentheti a bőrirritációt. A szőr újranövekedése után azonban ismét könnyen kialakulhat az eperláb és szőrtüszőgyulladás is, tehát a problémától tartósan nem tudunk megszabadulni így.

 

Létezik VÉGLEGES megoldás az eperláb és a szőrtüszőgyulladás ellen?

A fentebb említett kezelési lehetőségek mind csak rövidtávú és felületes megoldást biztosítanak az eperláb és a szőrtüszőgyulladás problémájára. A legtartósabb megoldást, ami hosszú távon kezelni tudja ezen bőrproblémák tüneteit az a lézeres szőrtelenítés.

Mi a lézeres szőrtelenítés elve?

A lézeres szőrtelenítés hatékonyságát az eljárás technológiája alapozza meg. A lézerfény a szőrszálak színét adó melaninban elnyelődik, majd a szőrtüszőhöz érve hőenergiává alakul. A tüsző ilyenkor közel 70 Celsius fokra hevül fel, melynek következtében a szőrtüsző táplálásáért és a szőrszál regenerálásáért felelős kötőszövet károsodik, majd teljesen elpusztul. Mivel a lézer magát a szőrszálat termelő sejteket pusztítja el, ezért a kezelt szőrtüszőből már nem képes új szőrszál nőni.

Ha nincsen szőr, akkor nincsen szőrtüszőgyulladás, sem eperláb!

Nagyon fontos, hogy az IPL-es és a lézeres technológiával nem ugyanolyan eredményeket lehet elérni! Az IPL fénye ugyanis nem annyira koncentrált, és jellemzően nem is tud olyan mélyre hatolni a bőrben, mint a lézer, így a szőrtüsző és ezáltal a szőrszál nem tud végérvényesen elpusztulni.

Hogyan kezdj neki a lézeres szőrtelenítésnek?

A kezeléssorozat első és legfontosabb lépése a konzultáció, amely során a kezelő specialisták felmérik az adott ügyfél bőr- és szőrállapotát, kiegészítve egészségügyi állapotra terjedő kérdésekkel, a kontraindikációk elkerülése végett. A legmodernebb orvosi vizsgálatok szerint az európai bőrtípusra igazoltan a diódalézer a leghatékonyabb lézertechnológia a szőrtelenítésben.

Foglalj időpontot lézeres szőrtelenítő specialistáinkhoz konzultációra!

Close Menu