Testkezelések → Orvosi érkezelés

Orvosi érkezelés

Szabadulj meg érproblémáidtól a PrimeLase erejével

Érelváltozások és érrendszeri megbetegedések

A testünket behálózó érrendszer biztosítja azt, hogy az oxigénben és tápanyagban gazdag vér a legapróbb sejtjeinkhez is akadálytalanul juthasson el, továbbá azt is, hogy onnan a salakanyag biztonságosan elszállítódjon, a használt vér pedig mihamarabb felfrissülhessen. Az érrendszer azonban számos veszélynek van kitéve életünk során, melyek az egyes szövetek, szervek súlyos károsodásának kockázatát hordozzák magukban. Az érelváltozások és érrendszeri megbetegedések olyan kórállapotot jelentenek, amikor az érrendszerben károsodás vagy elváltozás következik be.

 

Az érelváltozások és érrendszeri megbetegedések többféle formában jelentkezhetnek. Például az érfalakban lerakódó plakkok (ateroszklerózis) szűkíthetik az ereket, ami csökkenti a véráramlást és növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Ezenkívül az érrendszeri megbetegedések közé tartozik az érösszehúzódás, az érszakadás vagy a vérrögképződés. Kialakulásukat több kockázati tényező is befolyásolja, mint például a cukorbetegség, a dohányzás, a magas koleszterinszint és/ vagy vérnyomás, valamint genetikai tényezők és az életkor is.

A különböző szív-, és érrendszeri betegségek kialakulása hazánkban igen nagy számban érinti a lakosságot. Az érelváltozások és érrendszeri megbetegedések kezelése és megelőzése sokféle módon történhet. Fontos az egészséges életmód fenntartása – amely magában foglalja a rendszeres testmozgást és az egészséges táplálkozást -, valamint az éves orvosi szűrővizsgálatok igénybevétele.

A bőr jóindulatú éreredetű elváltozásai általában nem kívánatosak a páciensek számára színük, méretük vagy egyéb tényezők miatt. Ma már számos olyan kozmetikai és esztétikai beavatkozás létezik, mellyel kockázatmentesen, biztonsággal kezelhető a jóindulatú érelváltozások többsége.

Az egyik legmakacsabb érelváltozás: a seprűvéna

A seprűvénák, vagy más néven pókhálóerek, a visszeresség korai stádiumát jelzik. Ezek a vékony, vörös vagy kék színű hajszálerek a bőr felszínén, leggyakrabban az alsó végtagokon jelennek meg, de előfordulhatnak az arc területén is. A seprűvénák kialakulásának fő oka érrendszeri problémákhoz vezethető vissza, amelyek a vénák falának gyengülését eredményezik. Ezek az érrendszeri betegségek genetikai hajlam, hormonális változások vagy akár terhesség hatására is kialakulhatnak. A seprűvénák megjelenése gyakran fokozódik hő hatására, például meleg időjárás esetén vagy forró fürdő után.

A seprűvénák általában nem okoznak komoly egészségügyi problémát, de esztétikailag igen zavaróak lehetnek, megjelenésük miatt sok nő korlátozva érezheti magát szoknya vagy rövidnadrág viselése esetén. Ez a kellemetlenség és bizonytalanság hatással lehet az önbizalomra és ezáltal az életminőségre is. Többek között emiatt keresnek sokan megoldást a seprűvénák enyhítésére vagy eltüntetésére.

Visszérrel vagy seprűvénával küzdesz? Van megoldás!

A lézer a leghatékonyabb és legbiztonságosabb eljárás, amely lehetővé teszi a visszér és a seprűvéna kezelését, non-invazív jellege miatt pedig minimális mellékhatással jár. A jóindulatú éreredetű elváltozások eltávolításának ezen módszere, csak úgy mint a lézeres szőrtelenítés, a szelektív fototermolízis nevű biológiai folyamaton alapul. A lézer által kibocsátott hő felszívódásának következtében a vér fotokoagulációja következik be, amikor annak hőmérséklete meghaladja a 70 celsius fokot.

A lézeres érkezelés számos előnnyel jár. Non-invazív jellegének köszönhetően kevesebb fájdalommal és gyorsabb gyógyulási/ felépülési idővel jár, mint az egyéb orvosi beavatkozások. Illetve, mivel a lézerfény könnyen irányítható adott – akár kisebb – területre, a kezelőorvos célzottan tudja kezelni a problémás területet, minimalizálva a környező szövetek károsodását.

Primelase készülék

A Cocoon Medical PrimeLase HR Excellence gép vadonatúj Nd:YAG lézerrel működő kezelőfeje kifejezetten érkezelésre lett kifejlesztve. Ezzel a lézerrel a következő jóindulatú érelváltozások kezelhetők:

 1. Hajszálértágulat (telangiectasia) arcon és az alsó végtagokon
 2. Visszér
 3. Retikuláris vénatágulatok (bőrből nem kiemelkedő, 2-4 mm vastag vénák, melyek egymással lazán kapcsolódnak)
 4. Seprűvéna (a bőr felső rétegében, 1 mm-es, változatos lefutású és színű erek)
 5. Póknaevus (pulzáló közepű értágulatok)
 6. Éranyajegy (vagy érdaganat), illetve cseresznye-angioma
 7. Kapilláris malformáció vagy más néven naevus flammeus (tűzfolt)
 8. Erythrosis az arc területén (diffúz, állandó bőrpír az arcon)
 9. Vörös hegek (korai, általában 12-18 hónapos hegek)

 

Legtöbb esetben az ideális páciensek világos bőrtónussal (I-II-III. fitzpatrick) rendelkező személyek. (A kezelést napbarnított, illetve V-ös és VI-os fototípusú bőrön nem lehet elvégezni!)

A kezelés előtt elengedhetetlen egy bőrgyógyász vagy érsebész szakorvos véleményét kikérni, hogy megfelelően azonosítani tudja, hogy a minket érintett elváltozás ezzel a technológiával kezelhető-e, illetve az eredmények optimalizálása érdekében is. Vastagabb vénás elváltozások esetén célszerű a kezelés előtt részt venni egy UH/Doppler vizsgálaton, hogy meggyőződjünk arról, hogy a mélyebb vénás rendszer nem érintett-e. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a lézeres kezelés előtt sebészeti vagy szkleroterápiás eljárást kell alkalmazni az adott területen. Az ezután is fennmaradó elváltozásokat későbbi fázisában már lehet lézerrel kezelni.

Klinikánkon a kezelést csak és kizárólag szakképzett orvosok végzik, akik az eljárást megelőzően egy konzultáció során részletes tájékoztatást tudnak adni a lézeres kezelésről.

FIGYELEM! A kezelés előtt 2-3 héttel, míg azt követően 3 hétig az adott terület napoztatása szigorúan tilos!

Az érkezelés menete

 1. A kezelés előtt egy orvosi konzultáció során egy előzetes értékelés történik: áttekintésre kerül a páciens orvosi előzménye, valamint információkat kap a potenciális alternatív terápiákról, ellenjavallatokról, a kezelés reális elvárásairól, a lehetséges mellékhatásokról és szövődményekről.
 2. A szakorvos első lépésben fertőtleníti a kezelendő területet, szükség esetén pedig korrekciós borotválást végez el.
 3. Ezt követően történik a kezelendő terület berajzolása, az anyajegyek lefedése, végezetül pedig az ultrahang zselé felvitele és a lézeres gép beállítása.
 4. A kezelés alatt az ügyfél számára kötelező az úgynevezett vakszemüveg használata, hogy szemüket ne érje lézersugár.
 5. A kezelés végeztével utóápoló és fényvédő krémet viszünk fel a kezelt területre.

Beavatkozás ideje:
kb. 5-30 perc

Az érkezelés utókezelése:

Az adott érelváltozási problémától függően a kezelés eredménye akár már másnap, de az is előfordulhat, hogy csak 4-8 hét eltelte után válik láthatóvá. A hiperpigmentáció elkerülése érdekében a kezelést követően minden esetben 4-6 hétig kerülni kell a napfényt és SPF 50-es fényvédő krémmel kenni a kezelt területet. Bizonyos esetekben az orvos javaslatot tesz utóápoló krém vagy gél használatára, azt azonban fontos megjegyezni, hogy nem minden érelváltozás esetén szükséges utóápoló használata. Minden esetben kerülni kell a Lioton gél, bármilyen heparinos krém és egyéb hidratálók használatát!

A kezelés után egy kontroll látogatáson szükséges részt venni, melynek során a bőrgyógyász felmérheti a többszöri kezelés szükségességét. Általában 3-5 alkalmon kell részt venni a kívánt eredmény elérése érdekében, melyeket 6-8 hetente kell elvégezni, a páciens állapotától függően.

A lézeres érkezelés lehetséges mellékhatásai:

 • a szőrzet megritkulása az adott területen
 • ödéma
 • erythema (bőrpír)
 • hegesedés
 • átmeneti pigmentációs eltérés (hypo-, vagy hyperpigmentáció)

Érkezelés kontraindikációk

 • Autoimmun betegségek (vitiligo, pikkelysömör stb.) és immunszuppresszív gyógyszerek használata
 • Isotretinoin kezelés (a kezelést megelőző utolsó 6 hónapban)
 • Pigmentációs rendellenességek
 • Aktív herpes simplex fertőzés
 • Gyógyulási zavarok
 • Aktív vagy a közelmúltban (az utolsó 5 évben) előforduló rosszindulatú daganatos betegség
 • Fényérzékenység
 • Előzetes livedo reticularis
 • Diszplasztikus nevus a kezelt területen
 • Előzetes hematológiai rendellenességek és az egyidejű antikoaguláns vagy antiaggregáns szedése
 • Tetoválás a kezelt területen
 • Előzetes erythema ab igne
 • Égési sérülések és/ vagy berepedezett felületek a kezelt területen
 • Terhesség
 • Légzőszervi fekélyek
 • Cukorbetegség
 • Vaszkulitisz (érgyulladás)

Érkezelés Árak

Orvosi érkezelésAlapdíj/AlkalmankéntExtra/Alkalmanként
Hajszálerek kezelése40.000 Ft55.000 Ft
Rosacea kezelése40.000 Ft55.000 Ft
Tűzfolt, veleszületett éranyajegy, véranayajegy40.000 Ft55.000 Ft

Az érkezeléssel kapcsolatos kérdések

Meddig tart maga a lézeres érkezelés?

Az eljárás 5-30 percig tart, a kezelt terület nagyságától függően. (A kisebb elváltozások, mint az éranyajegy vagy a cseresznye-angioma nagyon gyorsan megkezelhető.)

Fájdalmas a lézeres érkezelés?

A lézeres érkezelés non-invazív jellegének köszönhetően kevesebb fájdalommal és gyorsabb gyógyulási/ felépülési idővel jár, mint az egyéb orvosi beavatkozások.

Alkalmazható-e a kezelés egyszerre több testrészen is?

Természetesen, egy alkalom során akár több testrész is kezelhető.

Hány alkalom szükséges a kívánt eredmény eléréséhez?

Általában 3-5 alkalmon kell részt venni a kívánt eredmény elérése érdekében, melyeket 6-8 hetente kell elvégezni, a páciens állapotától függően.

Hány éves kortól ajánlott a lézeres érkezelés?

A lézeres érkezelés 18 éves kortól ajánlott. 

Biztonságos a lézeres érkezelés?

A PrimeLase lézeres készülékkel végezhető érkezelés teljesen biztonságos, amennyiben azt szakorvos végzi. Klinikánkon a kezelést csak és kizárólag szakképzett orvosok végzik, akik az eljárást megelőzően egy konzultáció során részletes tájékoztatást tudnak adni a lézeres kezelésről.

Jelentkezz be érkezelésre!

 • Ha bármi fontos van, amit még szeretnél velünk osztani, itt megteheted!