Arckezelések → Fényterápia

Fényterápia

LED terápia bőrünk egészségéért

Bejelentkezem

Mi az a fényterápia és hogyan működik?

Az orvostudomány már a XX. században elkezdte felfedezni a napfény gyógyító hatását számos betegség esetén. Niels Ryberg Finsen izlandi származású orvos és kutató 1903-ban elnyerte az orvostudományi Nobel-díjat egy, a bőrtuberkulózis (lupus vulgaris) kezelésére alkalmas lámpa feltalálásáért. A LED fénnyel működő gyógyítás alapjait azonban a NASA fedezte fel egy növénytermesztési kísérlet során. Rájöttek, hogy ez a módszer segít a fénynek mélyebbre hatolni a szövetekben, így a sérült bőr gyorsabban gyógyul és a szövetek hamarabb regenerálódnak. A LED fény ”a stressz nagyon enyhe formája, ami aktiválja a védőmechanizmusokat a sejtekben” – magyarázza Dr. Michael Hamblin, a Harvard Egyetem dermatológus professzora. Amikor a fény részecskéi elérik a bőrünket, a sejtek belsejében található fényérzékeny molekulák elnyelik azokat és válaszreakciót adnak a szervezet számára. Ez a válasz a fény hullámhosszától vagy színétől, illetve a felhasználás helyétől függően változik. Éppen ezért a fényterápia több különböző betegségre nyújthat megoldást.

Az Amerikai Egyesült Államokban több kutatóorvos is foglalkozik a fényterápia lehetséges felhasználási területeinek kutatásával. Dr. Mohad Ibrahim, az Arizonai Egyetem professzora például a zöld LED fény hatását vizsgálja migrénes betegek esetében, míg más kórházakban a mentális egészség fokozására fehér vagy kék asztali fényforrásokat használnak különböző vizsgálatok során. Dr. Hamblin, aki már 30 éve tanulmányozza a fényterápiát, úgy véli, hogy ennek alkalmazása megfelelő dózisokkal, hullámhosszal és technikákkal olyan gyakori betegségek esetében is megoldást jelenthet, mint például a krónikus fájdalom, valamint a memória romlása és a gondolkodási készségek csökkenése. A ’Future Market Insights’ kutatóintézet új jelentése szerint a fényterápia globális piaca várhatóan évente 5%-kal fog növekedni a következő évtized során.

LED fényterápia az arcbőr egészségéért

A fényterápia leggyakoribb és legelfogadottabb orvosi felhasználása jelenleg a bőrgyógyászat területén ismerhető fel. A LED lámpák különböző hullámhosszú fényei eltérő mélységekben képesek a bőrbe hatolni, így számos jótékony biológiai folyamatot indítanak el, mellyel többek között elősegítik a bőr megfiatalítását és gyógyulását is. A LED egyáltalán nem égeti a bőrt és fájdalmat vagy egyéb kellemetlenséget sem okoz, így tökéletes megoldást nyújthat a napkárosodott bőr, valamint a pigmentáció kezelésére is. 

 

A fényterápiás készülékek eredményességét neves kitüntetések és díjak is igazolják. 2017 például egy BlueControl nevezetű készülék nyerte el az amerikai FDA engedélyt. A gép egy magunkon hordható kékfény-terápiás eszköz, amely az enyhe és középsúlyos pikkelysömör otthoni kezelésére alkalmas.

Bár az elmúlt években egyre inkább elterjedtek az otthon használatos fényterápiás eszközök, érdemes jól megválogatni, hogy milyen készülékbe fektetünk pénzt. Az orvosok szerint az olcsó otthoni eszközök nagy része egyáltalán nem vagy csak minimálisan mutat hatékonyságot, összehasonlítva a professzionális gépekkel.

A LED fényterápia fajtái és azok előnyei

Az EverDerm Klinikán alkalmazott EunSung Dr. Light LED fényterápia készülék háromféle hullámhosszú, intenzív fényenergia kibocsátására alkalmas. A LED lámpák 3D-s elhelyezésének köszönhetően a fénysugarak tökéletesen fókuszálhatók a kezelt területre, az erősségük pedig 4 szinten állítható, így garantálva a maximális hatékonyságot.

A kék színű LED fényterápia indikációi:

 • bőrproblémák csökkentése
 • acne kezelése
 • sebfertőtlenítés
 • gyulladások csökkentése
 • túlzott faggyútermelés kezelése

A vörös színű LED fényterápia indikációi:

 • keringés fokozása
 • bőrsejtek regenerációja
 • sebgyógyítás
 • bőrfeszesítés
 • bőr rugalmasságának növelése

Az infravörös színtartományú LED fényterápia indikációi:

 • sebgyógyítás
 • hámsérüléssel járó kozmetikai kezelések utáni helyreállítás
 • melegítés
 • vörös és kék színű LED fényterápiák hatásának fokozása

 

Széleskörű alkalmazási területének köszönhetően az EunSung fényterápiás készülékkel végzett eljárás kiváló utókezelést jelent különféle lézeres, tűs, mezoterápiás vagy más, hámsérülésekkel járó kezelések mellett.

Fényterápia Árak

Professzionális tisztítás, led therapy és egy záró hidratáló krém.

Fényterápia1 alkalom
Kiegészítés kezelésként bármely arckezelés mellé15.000 Ft

Kérdések

Meddig tart maga a LED fényterápia kezelés?

A LED fényterápia kezelés időtartama körülbelül 15-25 perc.

Mennyi idő múlva látom a LED fényterápia kezelés eredményét?

Az eredmények már az első kezelés után azonnal észrevehetők.

Hány alkalomra van szükség a LED fényterápia kezelésből?

A LED fényterápiát alapvetően kiegészítő kezelésként ajánljuk, ahhoz azonban, hogy például egy mikrotűs kezelés után hosszútávú és tartós eredményeket érjünk el, érdemes akár 4 alkalommal is megismételni a fényterápiát.

Fájdalmas a LED fényterápia kezelés?

A LED fényterápia egyáltalán nem égeti a bőrt és fájdalmat vagy egyéb kellemetlenséget sem okoz, kifejezetten egy pihentető kezelés.

Kinek ajánlott a LED fényterápia kezelés?

A LED fényterápia minden korosztálynak ajánlott, akár prevenciós jelleggel vagy már adott bőrprobléma kezelésére.

Rendelkezik a LED fényterápiának bármilyen kontraindikációval?

A LED fényterápiának alapvetően nincs kontraindikációja, epilepsziás betegeknek azonban a kezelés nem ajánlott.

Jelentkezz be Fényterápia kezelésre

 • Ha bármi fontos van, amit még szeretnél velünk osztani, itt megteheted!