Hegkorrekció

Hegkorrekciós műtét plasztikai sebész által

Hegkorrekció plasztikai sebész által

Műtétek, háztartási vagy közlekedési balesetek, valamint sporttevékenységek során gyakran szerezhetünk olyan sérüléseket, amelyek hegesedés útján gyógyulnak. A hegek megjelenési formája azonban a sérüléstől függően sokféle lehet. A nagyobb, esetleg csúnyán gyógyult sebek után maradt hegek sokak számára okoznak esztétikai problémát. A hegkorrekciós műtétek lehetőséget nyújtanak, hogy ezek a zavaróvá vált hegek szinte észrevétlenné váljanak vagy, hogy megjelenésük számottevően javauljon.

A HEGKORREKCIÓS MŰTÉT ELŐTT

A heg nagyságától függően a műtéti eljárás szükségessé teheti bizonyos előzetes vizsgálatok – laborvizsgálatok, EKG, röntgen – elvégzését ahhoz, hogy a szakorvos megbizonyosodjon arról, hogy nincs semmi olyan egészségügyi probléma, ami befolyásolhatja a beavatkozás menetét és eredményét. A megfelelő gyógyulás elősegítéséhez érdemes leszokni a dohányzásról, mivel a nikotin lassítja a regenerációs folyamatokat és rontja a sebgyógyulást. A beavatkozás előtt két héttel kerüld az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatát, valamint a műtét előtt 3-4 nappal lehetőleg ne fogyassz 1000 mg feletti C-vitamint.

MI VÁRHATÓ A MŰTÉT SORÁN?

Az esetek nagy részében a heg egyszerű kimetszése és atraumatikus varrata elégséges, ugyanakkor vannak olyan bonyolult esetek is, amikor a hegvonal lefutását megváltoztató beavatkozás szükséges a legjobb eredmény eléréséhez. A műtétet követően a szakorvosok gyakran bőrragasztóval is lefedik az adott sebet a jobb összehúzás és illesztés érdekében

VÁRHATÓ EREDMÉNYEK ÉS UTÓKEZELÉS?

A hegkorrekciós műtét gyakran hosszabb heget eredményez, mint amilyen az eredeti volt. Az “új heg” azonban már sokkal kevésbé lesz látható, valamint láthatóan vékonyabb lesz az előzőnél. Sajnos azt tudomásul kell venni, hogy a hegek nem tüntethetők el teljes mértékben, esztétikailag azonban a hozzáértő plasztikai sebészek sokat tudnak javítani rajtuk. A kezelt hegek alaki eltérései már 3 hónap után megszűnnek, a végleges eredmény azonban csak 18 hónap elteltével lesz látható. 

A felépülési idő első két hetében szigorúan kerülni kell minden megerőltető fizikai munkát. Három hét után már könnyű testmozgás végezhető, majd fokozatosan vissza lehet térni a korábbi életvitelhez. A regeneráció elősegítése érdekében hegkezelő krém használatát javasolt. A beavatkozást követő 6 hónapban a hegeket semmiképp sem érheti közvetlen napfény, a fényvédelemre pedig fokozott figyelmet kell fordítani a gyógyulás teljes időtartamában!

A hegkorrekció eljárás menete

  1. A műtét első lépéseként megkérjük a pácienst, hogy vegyen át egy speciális, steril öltözéket, amiben a beavatkozás során kényelmesen tud feküdni.
  2. Ezt követően a szakorvos steril izolálással lefedi a műtéti területet, majd fertőtleníti azt.
  3. A műtétet végző sebész orvos közvetlenül a műtéti területbe injektálja az adott érzéstelenítő anyagot.
  4. Ezután a hegkorrekciót végző plasztikai sebész kimetszi a korábbi heget, majd újra egyesíti a sebszéleket.
  5. A szakorvos lehetőség szerint felszívódó varratokkal dolgozik, hogy ezzel is segítse a lehető legszebb eredmény elérését. Ha bármilyen oknál fogva nem lehet felszívódó varratokat alkalmazni, akkor bőr alatti varratokkal egyesíti a sebvonalakat, amelyek szintén szépen, szinte láthatatlanul tudnak begyógyulni.
  6. Végezetül az orvos egy speciális ragtapasszal fedi le az adott területet.

Beavatkozás ideje:
20-30 perc

 Dr. Trévidic Thibault

“Kiemelt szakterületem a felnőtt és gyermek plasztikai sebészeti betegek akut ellátása. Emellett az esztétikai és helyreállító sebészeti műtétek szerteágazó világában is sikerült átfogó tapasztalatot szereznem. Munkám során nagy hangsúlyt fektetek az arc-és orrplasztikára, egyéb plasztikai műtétekre (emlő, has, intim, zsírleszívás), illetve a bőrdaganatok korszerű ellátására. Az esztétikai beavatkozásokat (botulinumtoxin, hialuronsavas töltés) a legújabb technikák alapján végzem. Mindig a természetes hatásra törekszem, mellyel a páciens is maximálisan meg van elégedve. Orvosi munkám során számomra a legfontosabb a türelem és a precizitás.”

 Dr. Vajtai Luca

“Szakorvosi szakképesítésemet a felnőtt és gyermek égés és plasztikai sebészet területén szereztem meg. Lehetőségem adódott az akut betegellátás és a rekonstrukciós beavatkozások elvégzéséhez szükséges sokrétű ismeret- és tapasztalatszerzésre. Emellett kiemelt érdeklődési körömbe tartozik az esztétikai beavatkozások precíz és természetességre törekvő gyakorlása is. Pácienseimmel való munkám során fontosnak tartom a személyre szabott kezelési terv kialakítását, mellyel a közös munka eredményeként természetes és harmonikus hatás érhető el.”

 Árak

HegkorrekcióAlkalmanként
Egy beavatkozás55.000 Ft / alkalom

Kérdések az anyajegy-eltávolítással kapcsolatban

Meddig tart maga a hegkorrekciós műtét?

Maga a műtét körülbelül 20-30 percig tart, az érzéstelenítő hatóidejétől és az adott heg méretétől és jellegétől függően.

Biztonságos a hegkorrekciós műtét?

A hegkorrekciós műtétek rutinbeavatkozásoknak számítanak, szövődmények kialakulásának kockázata igen minimális.

Mennyi idő múlva történik meg a varratszedés?

A szakorvos lehetőség szerint felszívódó varratokkal dolgozik, hogy ezzel is segítse a lehető legszebb eredmény elérését. Ha azonban bármilyen oknál fogva bőr alatti varratokkal egyesíti a sebvonalakat, abban az esetben varratszedésre 3 héttel a műtét után kerül sor.

Mire kell odafigyelni a hegkorrekciós műtét után?

A felépülési idő első két hetében szigorúan kerülni kell minden megerőltető fizikai munkát. A regeneráció elősegítése érdekében hegkezelő krém használatát javasolt. A beavatkozást követő 6 hónapban a hegeket semmiképp sem érheti közvetlen napfény, a fényvédelemre pedig fokozott figyelmet kell fordítani a gyógyulás teljes időtartamában!

Milyen eredményekre számíthatok a hegkorrekciós műtét után?

A beavatkozásnak köszönhetően a hegek mérete lehet, hogy nagyobb lesz, mint az eredetiek voltak, de formájuk és vastagságuk számottevően halványabb és vékonyabb lesz. A kezelt hegek alaki eltérései már 3 hónap után megszűnnek, a végleges eredmény azonban csak 18 hónap elteltével lesz látható. Ugyanakkor a hegek még ezután is képesek halványulni és még észrevehetetlenebbé válni.

Jelentkezz be szakorvosunkhoz!

  • Kérlek válaszd ki, melyik kezelés érdekel a legjobban!
  • Max. file size: 520 MB.
  • Ha bármi fontos van amit még szeretnél velünk tudatni, itt megteheted!