EsztétikaBotox → Orvosi Ránctalanítás

Orvosi Ránctalanítás

(Botulinumtoxin)

Mimikai ráncok ellen a „botox” az első számú orvosesztétikai kezelés a világon!

Bejelentkezem

„Minden az arcodra van írva” – szoktuk mondani. Nem véletlenül. Arcunk napközben számtalan mimikával és kifejezéssel árulkodik érzéseinkről, hangulatunkról és mondanivalónkról, szavak helyett.

A sokszor visszatérő arckifejezések ráncokat vésnek a bőrbe, melyek korunk előrehaladtával megmaradnak és egyre mélyebbek lesznek. Ezekben az esetekben gyors és hatékony megoldás a BOTOX, hiszen ezzel a kezeléssel akár 10 évet is fiatalodhatunk!
A BOTOX vagy másnéven botulinumtoxin egy baktérium által termelt fehérje, melynek hígított oldatát használják az orvosesztétikában. A készítmény ideiglenesen blokkolja az izmokhoz érkező idegjeleket a kezelt régióban, így a ráncképzésért felelős izmok nem tudnak összehúzódni, „pihennek”, bőrünk pedig kisimul. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy arcunk mimikája megmarad, sőt az eljárással egyes mimikai hibákat is lehet korrigálni. Mindemellett a homlok ránckezelés hatásos gyógyír a krónikus orrfolyás megszüntetésére, a migrén kezelésére, valamint bevált ellenszere a homlok, fejtető, tenyér- és talpizzadásának is.

A BOTOX kezelés az egyik legismertebb és legkeresettebb, fájdalommentes, nem sebészeti ránctalanító eljárás. Szakember kezében biztonságos és hatékony megoldás a ráncok megszüntetésére.

Arcformázás tekintetében a legszebb eredmények a BOTOX és hialuronos arcfeltöltés kombinációjával érhető el.

Milyen ráncok alkalmasak Botox kezelésre?
 • Szemöldök közötti ráncok
 • Homlok ráncai
 • Szem körüli ráncok
 • Száj körüli finom ráncok
 • Orr körüli “nyuszi” ráncok

Ezek a fő területek, de lehetőség van az arc, a nyak és a dekoltázs bőrén látható barázdák eltüntetésére is.

Milyen más kezelések végezhetők Botoxal?
 • Lip Flip – ajakív emelés – néhány pici szúrásból a felső ajak megemelhető!
 • Gummy Smile – Ínymosoly kezelés – néhány szúrásból kezelhető
 • Arc egyéb korrekciója – zavaró asszimetriák is javithatók
 • Barbie Eye
 • Traptox

Részletekért érdeklődj telefonon vagy jelentkezz be egy konzultációra.

Klinikánkon kizárólag a legjobb minőségű, itthon és nemzetközileg is elismert Dysport és Bocouture anyagokat használjuk.

Dysport:

A Dysport kétségkívül az egyik legmagasabban jegyzett botolinum toxin anyag, melyet már az 1990-es évek óta biztonsággal és elismert hatékonysággal alkalmaznak az orvosesztétikában. Klinikánkon a Dysport anyagunkat a ránctalanítás mellett a migrénes fejfájás, a fogcsikorgatás és a krónikus izzadás kezelésére is használjuk.

Bocouture:

A Bocouture-t jelenleg széles körben a botolinum toxin leginnovatívabb prémium típusaként tartják számon. Az innováció az összetételében rejlik, hiszen ez a típus rendelkezik a legalacsonyabb fehérjetartalommal, emiatt nem áll fenn semlegesítő antitestek képződésének kockázata sem. A rezisztencia hiányában pedig biztosabb és hosszabban tartó hatás várható.

Juvapen robotizált botulinumtoxin injekció

a svájci precizitás találkozása a botulinumtoxinnal!

A Juvapen Expert a modern robotika és az esztétika kapcsolatának egyik legújabb technológiai vívmánya, a botulinumtoxin injekciók újradefiniálása! Jeligéje a páratlan pontosság elérése, melynek köszönhetően a páciensek jelentősen jobb eredményeket tapasztalhatnak, míg kevesebb mellékhatást és kényelmetlenséget az esztétikai beavatkozások során.

Miért válaszd a Juvapen Expert orvosi eszközt az esztétikai beavatkozásaid során?

 • Kiszámítható és biztonságos
  A legkorszerűbb mikroprocesszor garantálja az eljárás biztonságát, nem léphet fel a túladagolás veszélye.
 • Pontosság és precizitás
  Igazi “next level” szintű precizitást, pontosságot és testreszabhatóságot biztosít. Intelligens megoldás a kivételesen természetes eredmény érdekében. Könnyedén fecskendezhető vele akár 0,005 miliméteres mikrodózis is.
 • Univerzális
  Kompatibilis a jelenleg elérhető összes esztétikai, valamint terápiás jellegű botulinumtoxin eljárással.
 • Minőségi, ergonomikus eszköz
  A svájci óragyártás szívében tervezték és gyártották. CE tanúsítvánnyal rendelkező, ultrakönnyű, miniatürizált technológiával megalkotott orvosi eszköz.
 • Páciensbarát
  A Juvapen orvosi eszköz stabilabb beinjektálást biztosít a kezelések során, mert vékonyabb, kisebb tűvel rendelkezik, így azon páciensek számára kiváló választás, akik a tűszúrástól való félelmük miatt ódzkodtak az tűvel végzett orvosesztétikai beavatkozásoktól. A páciensek 87%-a szerint a Juvapen injekcióval végzett beavatkozások kevésbé fájdalmasak és kisebb kellemetlenséggel járnak (minimalizált mellékhatásokkal jár, duzzanatok/ zúzódások tekintetében is) szemben a kézi injekciókkal.
  Valamint a Juvapen-t használó orvosok arról számoltak be, hogy nagy mértékben csökkent a korrigáló eljárások szükségessége is, hisz az automatizált injekciózás során jobban tudnak a páciensre figyelni ellenben a kézi beinjekciózással.

A Botox kezelés menete

 1. A BOTOX kezelés egy szakorvosi konzultációval kezdődik, amelynek során meghatározzák az alkalmazandó botolinum toxint, tisztázásra kerülnek a páciens céljai, esetleges aggodalmai, illetve az elérhető eredmények.
 2. A BOTOX kezelés ambulásan történik, fájdalommentes, így érzéstelenítés nélkül végezzük, de szükség esetén érzéstelenítő krém használata bevethető. Az orvos megtisztítja az arcot, majd az izom megfelelő pontjaiba vékony tű segítségével juttatja be a szükséges mennyiségű BOTOX-ot. A beavatkozás kb. 5-10 percig tart, így akár ebédidőben is elvégezhető.

Beavatkozás ideje:
5-10 perc

A Botox kezelés után

A BOTOX végső eredménye már 3-5 nap múlva láthatóvá kezd válni, végleges hatását pedig 14 nap múlva éri el.
A BOTOX kezelés hatása átmeneti, 4-6 hónapig tart, így korlátlanul, mellékhatások nélkül ismételhető.

A megfelelő eredmény érdekében a BOTOX kezelést csak képzett orvos végezheti.

Kis Botox Történelem

1953: Dr. Vernon Brooks felfedezi, hogy az A típusú botulinumtoxin injekciója hiperaktív izomba adva ideiglenesen az izom blokkolódását okozza.

1960-as évektől: Alan Scitt és Edward Schantz biokémikusok munkájának köszönhetően megkezdődik a botulinumtoxin alkalmazása.

1980-ra: a Botox elfogadott gyógymód a sztrabizmus (keresztezett szemmozgás) kezelésére.

1990-től: plasztikai sebészek is elkezdik alkalmazni az anyagot.

2002: elkezdődik a Botox és Dysport készítmények hazai forgalmazása.

2020.06.17: 2020. évi LVIII. Tv. 340§ Off label jogszabály könnyítési javaslat elfogadása.

2022: immár több, mint 68 éve van jelen Botox kezelés az orvosesztétikában, amely során megfelelő mennyiségű tapasztalat gyűlt össze.

Tévhitek vs. Tények

Botox kezelés

 1. Tévhit: A BOTOX csak az arcon alkalmazható.
  Tény: A BOTOX fő alkalmazási területe az arc, de szép eredményeket lehet elérni vele a nyak és a dekoltázs területein is. Sőt gyakran használják túlzott izzadás, fogcsikorgatás, krónikus szemhéjrándulás (blepharospasmus), krónikus migrén, más típusú izomgörcsök és a vaginizmus kezelésére is.
 2. Tévhit: Az arc lebénulhat és kifejezéstelenné, „szoborarcá” válhat.
  Tény: A BOTOX kezeléshez kis mennyiségű anyag kerül felhasználásra és célzottan csak a kezelt területen hat. Szakember által kivitelezett kezelés után arcunk ránctalanabb, de nem kifejezéstelenebb lesz, mimikánk ugyanúgy megmarad.
 3. Tévhit: A Botox csak ránckezelésre alkalmas.
  Tény: A BOTOX kezeléssel nemcsak a ráncok kezelhetők. Számos egyéb probléma is kezelhető, mint például: migrén, fogcsikorgatás, lefelé görbülő szájzug vonal, sőt akár a túlzott izzadás is.
 4. Tévhit: A BOTOX kezelés hatásának elmúltával a ráncok mélyebbek lesznek, mint a kezelés előtt voltak.
  Tény: A ráncok nem lesznek mélyebbek, visszaáll az eredeti állapot, sőt idővel, rendszeresen ismételt kezelés mellett kevesebb BOTOX felhasználására lehet szükség.
 5. Tévhit: A BOTOX kezelés drága.
  Tény: A BOTOX kezeléshez ma már elérhető áron hozzájuthatunk. Kiváló eljárás a sokkal drágább és egyes esetekben jóval kockázatosabb plasztikai sebészeti beavatkozásokkal szemben.

Árak

Választható területekAlkalmazott botox:
Dysport* Bocouture**
Traptox 76.500 Ft-
Homlok 66.500 Ft 160.000Ft
Szemkörnyék 46.500 Ft 120.000Ft
Szemöldök emelés 36.500 Ft 120.000Ft
Barbie Eye 36.500 Ft 120.000Ft
Glabella (mérgesránc) 31.500 Ft 100.000Ft
"Bunny Smile" - Nyuszi ránc26.500 Ft 80.000Ft
“Gummy Smile” – Ínymosoly 26.500 Ft 80.000Ft
“LipFlip” – Felsőajakív emelés 26.500 Ft 80.000Ft
Sad Smile Correction – Lehajló Szájív 31.500 Ft 100.000Ft
Fogcsikorgatás98.000 Ft n/a
Arc Vékonyítás98.000 Ft n/a
Áll botox 26.500 Ft 80.000Ft
Cigaretta ránc 26.500 Ft 80.000Ft

*Dysport: az egyik legmagasabban jegyzett botolinum toxin “A” anyag, melyet évtizedek óta biztonsággal és elismert hatékonysággal alkalmaznak az orvosesztétikában.

**Bocouture: prémium botox, jelenleg a botolinum toxin “A” leginnovatívabb típusa. Az innováció az összetételében rejlik, aminek köszönhetően nem áll fenn a rezisztencia kockázata, így biztosabb és hosszabban tartó hatás várható.

Kérdések

Biztonságos a botox kezelés?

A botox kezelés biztonságos, amennyiben képzett szakorvos végzi a beavatkozást.

Meddig tart a botox kezelés hatása?

Általában 4-6 hónapig, de folyamatos kezelés mellett ez az idő kitolódhat.

Melyik típusú botoxot válasszam?

A botolinum toxin anyagok közötti fő különbségeket a formulák összetétele adja, amely meghatározza a beadandó dózist, az anyag bőrben való elterülését, illetve a hatásának a hosszát. Klinikánkon kizárólag a legjobb minőségű, itthon és nemzetközileg is elismert Dysport és Bocouture anyagokat használjuk.

A Dysport kétségkívül az egyik legmagasabban jegyzett botolinum toxin “A” anyag, melyet már az 1990-es évek óta biztonsággal és elismert hatékonysággal alkalmaznak az orvosesztétikában.

A Bocouture-t jelenleg széles körben a botolinum toxin “A” leginnovatívabb prémium típusaként tartják számon. Az innováció az összetételében rejlik, hiszen ez a típus rendelkezik a legalacsonyabb fehérjetartalommal, emiatt nem áll fenn a semlegesítő antitestek képződésének kockázata sem. A rezisztencia hiányában pedig biztosabb és hosszabban tartó hatás várható.

Fájdalmas a botox kezelés?

A botox kezelés gyakorlatilag fájdalommentes, még érzéstelenítő krém használata sem javasolt, de szükség esetén bevethető.

Meddig tart maga a botox kezelés?

A botox kezelés 5-10 percig tart, így akár ebédidőben is beiktatható.

Mennyi idő múlva látom a botox kezelés eredményét?

A botox kezelés eredménye már 3-5 nap múlva kezd láthatóvá válni, de a végső hatás kb. a 2. héten teljesedik ki.

Még több információra van szükséged?

Olvasd el a tematikus botox oldalunkat: www.sosbotox.hu

Jelentkezz esztétikai kezelésre!

 • Ha bármi fontos van, amit még szeretnél velünk osztani, itt megteheted!