Arckezelések → Sminktetoválás

Sminktetoválás

Válaszd Ackermann Helga szaktudását!

Bemutatkozás

Ackermann Helga Bianka vagyok, és már gyerekkorom óta vártam, hogy bekerülhessek szakmám gyönyörű világába. A kozmetika, mint én is, nagyon sokszínű. Rengeteg ágában ki lehet teljesedni. Engem személy szerint a művészi oldala vonz. Célom az alkotás, a másoknak való segítségnyújtás és örömszerzés. Fontosnak tartom a folyamatos tanulást és továbbképzést. Ez kifejezetten az a szakma, ahol haladni kell a korszerűsítésekkel. Szeretek mindig a legjobbaktól tanulni, éppen ezért oktatóimnak Magyarország legelismertebb szakmabeli szakértőit választom. Úgy gondolom, hogy a folyamatos tanulás és a kiváló termékek meghozzák a kívánt eredményt, hogy esztétikus, természetes és gyönyörű sminktetoválások készüljenek általam.

Mit kell tudni a sminktetoválásról?

A sminktetoválás nagy könnyebbséget jelenthet minden nő számára. Perceket vagy akár órákat is meg lehet spórolni reggelente egy szép szemöldökkel, szájjal vagy akár szemhéjtussal.

Ma már azonban sokkal megfelelőbb a „tartós smink” kifejezés használata, mint a sminktetoválásé, mivel a bőrben csak 1-1,5 évig marad meg a pigment. Ez azért van így mivel a bőr a felső irha rétegben dolgozunk. A mai tűk már nem mennek olyan mélyre, ezzel is kiküszöbölve az elszíneződés lehetőségét. Ha valaki mélyebben tetoválja be a pigmentet a bőrbe, akkor az az idő múlásával szürkülhet, vörösödhet. Ezért érdemes jól átgondolnunk, hogy kit választunk sminktetoválónknak.

Mivel minden embernek más és más a bőrtípusa, szemöldök formája és altónusa, ezért mindenkinek személyre szabott tetoválásokat készítek, természetesen az igényeknek megfelelően. Közvetlenül a beavatkozás előtt közösen átbeszéljük a szín és formaválasztást, majd az alapján berajzolom a tervet.

A sminktetoválások elkészítésénél még fontosnak tartom, hogy a tetováló rendelkezzen szépérzékkel, illetve hogy szimmetrikusan tudjon dolgozni. Több mint egy éven át tanultam, hogy profi sminkes legyek, és úgy gondolom, hogy ez hozzásegít ahhoz, hogy profi tetoválásokat tudjak készíteni.

Én kifejezetten olyan márkákkal dolgozom, amiket a világ minden táján használnak a szakembereknek, nem véletlenül. Ezek ugyanis a piacon lévő legkorszerűbb berendezéseket és pigmenteket kínálják a sminktetoválók számára.

 • BIOTEK (Olaszország)
 • DERMATEK (Olaszország)
 • Natural Pigment (Brazília)

Sminktetoválás fajtai

Szemöldöktetoválás:

 • szálas
 • soft powder

Szemhéjtetoválás:

 • felső szemhéj
 • alsó szemhéj
 • felső és alsó szemhéj
 • powder “smoky” szemhéj

Ajaktetoválás:

 • félsatír
 • rúzsozott hatás

A sminktetoválás menete:

 1. Első lépésként lidokainos érzéstelenítő folyadékot viszünk fel a tetoválandó területre.
 2. Ezt követően közösen átbeszéljük a szín és formaválasztást, majd az alapján berajzolom a smink tervet.
 3. Amennyiben elégedett vagy a formával és a színnel, elkezdődik a tetoválás folyamata. A pigmentet elkezdem betetoválni a bőr felső rétegébe. A fájdalomtól pedig egyáltalán nem kell félni, hiszen ezekkel az újfajta technológiákkal már teljesen fájdalommentesen érhetjük el a kívánt hatást.
 4. A második réteg pigment felvitele előtt még egyszer érzéstelenítem a bőrt, majd betetoválom a második réteget is.

Fontos tudnivalók a sminktetoválás előtt és után

Tetoválás előtt:

 • Ha valaki herpeszre hajlamos, akkor minden esetben 4 nappal az ajaktetoválás előtt el kell kezdeni szedni egy általam meghatározott herpesz elleni gyógyszert, amit a beavatkozás után is még 4 napig szedni kell! Ez sajnos azokra is érvényes, akiknek csak egyszer (valaha) előfordult ilyen, mivel a herpesz vírus a szervezetünkben marad, az ajaktetoválás pedig könnyen kiújíthatja ezt a bőrbetegséget.
 • Ami még fontos, hogy tilos leégett bőrrel érkezni! Éppen ezért hanyagoljuk a szoláriumot, illetve a túlzott napozást a tetoválás előtti héten.

Lehet-e nyáron tetováltatni?
Igen! A sminktetoválás elkészülte után természetesen még inkább oda kell figyelni a fényvédelemre, de semmi plusz nehézség nincs a tetoválás elkészítésében vagy az utókezelésben.

Tetoválás után:

 • A tetoválást védeni kell a napfénytől minimum 10 napig!
 • A tetoválást az általam javasolt utóápolóval kell kenni 5-10 napig!
 • Amennyire lehet kerülni kell az erőteljes izzadást körülbelül 10 napig!

Orvosi tetoválás – Piacvezető technológia alkalmazása hegek és striák esztétikai eltüntetésére

A sminktetoválás új értelmet nyert, amikor az orvosi tetoválás megjelent a piacon. A hegek és striák eltüntetése nagyon sok embernek nyújt segítséget és nyújt önbizalmat.

A stria és heg eltüntetés nem más, mint a vendég saját testszínének kikeverése, majd a festék bőrbe juttatása. Ezzel tudjuk homogenizálni a területet, és mások számára láthatatlanná “varázsolni” ezeket a hibákat.

Gyakori kérdés, hogy a színünk változása során mi történik?

Bőrünk ezen területein nem termelődik melanin (festékanyag/pigment) ezáltal nem is tudunk lebarnulni csak a többi bőrfelületen. A konklúzió tehát az, hogy úgy is esztétikusabb az összkép, ha nem hófehér itt a bőr, hanem a testünk “alap színét” viseli.

Az eljárás, szintúgy mint a sminktetoválás, teljesen fájdalommentes, viszont 1-2 évente meg kell ismételni.

A szolárium és a napozás a kezelés előtt 3 hétig nem javasolt!

Árak

Szemöldök tetoválás1 alkalom
Soft powder / szálazott technika89.000 Ft
Ajak tetoválás1 alkalom
Félsatír / teljes satír ombre átmenet89.000 Ft
Szem tetoválás1 alkalom
Felső szemhéj64.000 Ft
Füstös felül69.000 Ft
Alsó és felső69.000 Ft
Füstös alul és felül74.000 Ft
Orvosi tetoválás1 alkalom
Stria: 2 tenyérnyi terület110.000 Ft

*Az ár minden esetben tartalmaz egy korrekciót 5 héten belül.

*1 éven belüli korrekció esetén 20% kedvezményt biztosítok a saját munkám után, ebben az esetben azonban már 1 alkalom is elegendő.

*A stria- és hegtetoválás ára minden esetben tartalmaz akár két kezelést is.

Jelentkezz be sminktetoválásra!

Időpontfoglalás

Elérhetőség:

Ackermann Helga
Sminktetováló•Kozmetikus
📞 06202769112
💻 www.ackermannhelga.hu