Arckezelések → Exosome Therapy

Exosome Therapy

A legújabb sejtterápiás innováció

Az anti-aging és regeneratív kezelések egyre népszerűbbé válásával, a tudománynak hála új, jelentős szereplő lépett az arckezelések színpadára, az Exosome arckezelés, mint sejtterápiás lehetőség.

Mik azok az exoszómák?

Az exoszómák kicsi, membránnal borított vezikulumok, amelyeket a sejtek termelnek és különböző biológiai folyamatokban vesznek részt. Ezek az apró struktúrák fontos szerepet játszanak a sejtek közötti kommunikációban és az anyagok átvitelében.

Ezeket a természetes “hírvivőket” használják fel az arcápolásban is, hogy javítsák a bőrszerkezet állapotát és megfiatalítsák azt rejuvenációs hatásuknak köszönhetően.

Hogyan használhatók az exoszómák a szépségiparban?

Az exoszómák rendkívül sokoldalúak és hatékonyak lehetnek a bőrápolásban. Az exoszómák, mint természetes sejtkommunikációs eszközök, képesek stimulálni a bőr saját regeneratív folyamatait. Amikor ezeket a mikropartikulákat közvetlenül a bőrbe juttatják, serkentik a kollagén és az elasztin termelését, amelyek elengedhetetlenek a bőr rugalmasságának és feszességének fenntartásához. Emellett segíthetnek a bőr hidratáltságának növelésében és a pigmentációs rendellenességek csökkentésében is.

A kollagéntermeléshez hasonlóan, ahogy öregszünk, bőrsejtjeink exoszóma termelődése is lassul, melynek eredménye a bőr megereszkedése és az első ráncok megjelenése. Az exoszóma terápia lehetővé teszi azt, hogy új exoszómák áramoljanak be, segítsenek felébreszteni az inaktív bőrsejteket (az úgynevezett ,,idősebb” exoszómákat), hogy azok újra munkához lássanak.

Az exoszómák jeleket továbbítanak a sejtek között, tulajdonképpen olyanok, mint a hírvivők, amelyek ,,üzeneteket’’ küldenek az egészségtelen sejteknek, és regenerálódásra késztetik őket. 

Az Exosome Therapy eljárás teljesen biztonságos, mert a bőr saját regeneratív folyamatait használja fel.

Mi az az Exosome Therapy?

Az Exosome Therapy során a tiszta exoszómákat közvetlenül a bőrbe juttatjuk, ami serkenti a kollagén- és elasztintermelést, javítja a bőr textúráját és rugalmasságát, valamint csökkenti a ráncokat és egyenletesebbé teszi a bőrtónust. Ezek a kis, ám hatékony részecskék könnyen felszívódnak a bőrbe, így gyors és látványos eredményeket biztosítva.

A Exosome Therapy egyszerű, gyors, teljesen fájdalommentes eljárás, viszont önmagában nem végezhető el. Szükség van egy másik kozmetikai eljárásra (pl. rádiófrekvenciás mikrotűs kezelésrre), amely mikroszkopikus csatornákat hoz létre a bőrben. Ezek a csatornák lehetővé teszik, hogy az exoszómák bejussanak és elérjék a bőr mélyebb rétegeit a fokozott rejuvenáció és a bőrmegújulás érdekében. 

Közvetlenül a bőrsérüléssel járó eljárások után kenhetők fel az exoszómák az arc területre, amelyek úgy néznek ki, mintha tiszta aloe vera gélt kennénk fel, szétterülnek az egész arcon. Olyan érzés a bőr számára, mint egy kezelés utáni hűsítő arcpakolás.

Az Exosome Therapy népszerűsége már nem csak Dél-Koreában és az Egyesült Államokban töretlen, Magyarországon is végre elérhetővé vált!

Az Exosome Therapy előnyei

 1. serkenti a kollagén-és elasztintermelést
 2. feszesebbé és rugalmasabbá válik a bőr általa
 3. hidratáló hatású
 4. csökkenti a pigmentációs rendellenességek mértékét
 5. javul a bőrminőség
 6. segíthet a bőrproblémák, például a pattanások kezelésében és az irritáció csökkentésében

Kiknek ajánlott az Exosome Theraphy?

 • akik bőrfiatalító megoldást keresnek
 • akik a kollagénstimuláló eljárásokat örömmel egészítenék ki egy új, innovatív sejtterápiával
 • akik egységes textúrájú arcbőrre vágynak
 • akik kezeltetni szeretnék aknés hegeiket, megnagyobbodott pórusaik vagy pigmentációs foltjaik méretét
 • csökkenteni szeretnék
 • akik félnek a töltőanyagoktól vagy nem szeretnék, hogy vért vegyenek tőlük esztétikai eljárás céljából (pl.
 • Drakula – PRP terápia), azoknak kiváló alternatíva

Az Exosome Therapy különösen előnyös lehet azoknak, akiknek érzékeny a bőre vagy akik kerülik a hagyományos, erőteljes összetevőket tartalmazó kezeléseket. Mivel az exoszómák természetesek és a bőr saját biológiai folyamatait használják fel, a kezelés általában kevésbé irritálja a bőrt, és minimális mellékhatásokkal jár.

A kezelés menete

Az Exosome Therapy kezelést megelőzően szükséges egy bőrsérüléssel járó kezelés igénybevétele. Erre ajánljuk lézeres vagy mikrotűs kezeléseinket, amely apró bőrsérüléseket okozva biztosítják, hogy az exoszómák biztonsággal bejuthassanak a bőr mélyebb rétegeibe is. 

 

Az Exosome Therapy az alábbi kezelések után ajánlott: 

A kezelések saját oldalán részletesen megtalálható mindegyik eljárás kezelési menete.

A kezelés időtartama

Kiegészítő kezelésként az Exosome Therapy 15 perces kezelési idővel vehető igénybe.

Vedd igénybe a Exosome Therapy eljárást akár önmagában is!

Amennyiben nem szeretnél mikrotűs vagy lézeres kezelésen részt venni – akár azért, mert túl érzékeny bőrrel rendelkezel -, akkor sem kell lemondanod az Exosome Therapy kezelés kínálta egyedülálló bőrfiatalításról!

 

A 1NeedPro különleges  kézi eszközével, amely egy kézi mikrotűs eszköz, lehetőség nyílik az Exosome Therapy-t önmagában is igénybe venni. A professzionális orvosi mikrotűs kezelés

hatékonysága abban rejlik, hogy a tűk a sejtmembrán falán mikrocsatornákat hoznak létre, melyen keresztül a hatóanyag könnyedén bejut az extracelluláris térbe. A mikrotűk ellenőrzött mélységben történő bejutása serkenti a kollagén- és elasztinrostok szintézisét és lehetővé teszi az exoszómák bejuttatását a bőrbe előzetes kezelés nélkül. A 1NeedPro kézi mikrotűs eszköz a világ egyik legbiztonságosabb kezelőfejeNoFlow®System-jének hála.  A gyártók által kifejlesztett megoldás a szennyeződések elkerülésére az, hogy a NoFlow® kezelőfejek elzárják a kezelőfejen áthaladó apró fertőzéseket. A kezelőfejen kívül létrehoztak egy szilikon kupakot, amely összegyűjti a kezelőfej belsejébe kerülő kórokozókat. Így a kezelés végén, a NOFLOW® steril kezelőfejünk kidobásával biztosak lehetünk abban, hogy a keresztfertőzés minden lehetőségét megszüntettük, a folyadék visszaáramlását gátló rendszernek hála.

Az Exosome Therapy a 1NeedPro kézi mikrotűs eszközzel önálló kezelésként 1 órás kezelési idővel (érzéstelenítéssel együtt) vehető igénybe.

Kezelést követő tudnivalók

A kezelést követően fontos betartani az otthoni utókezelésre vonatkozó orvosi javaslatokat. Egy hétig kerülni kell az edzést, a napozást, szoláriumozást, és szaunázást. Kerülni kell a kezelt terület masszírozását és nyomkodását. A bőr hidratáltsága érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani a megfelelő folyadékbevitelre és a fényvédelemre! Az arc melegítésével járó kozmetikai kezelések, arcpakolások és terápiák a kezelést követő 3 hét elteltével vehetők igénybe.

Árak

Exosome TherapyKezelés
1 Need Pro kézi mikrotűvel 95.000 Ft
Kiegészítő kezelésként 70.000 Ft

Kérdések

Mennyi ideig látható az Exosome Therapy eredménye?

A bevitt exoszómák 6-8 hónapig aktívak, de a hatás természetesen nagy mértékben függ az az egyén bőrállapotától és életmódjától. A hosszú távú eredmények érdekében javasolt a 3 alkalmas kezeléssorozat igénybevétele.

Hogyan zajlik az Exosome Therapy kezelés?

Az Exosome Therapy egy egyszerű, gyors és teljesen fájdalommentes beavatkozás. Viszont, fontos, hogy az Exosome Therapy önmagában nem alkalmazható kezelés, kombinálni kell bőrsérüléssel járó kezeléssel (pl. lézeres kezelések, mikrotűs kezelések). Közvetlenül a bőrsérülés okozása után juttatjuk be az Exosome Therapy kezelés hatóanyagát a bőr mélyebb rétegeibe, mely hűsítő, kellemes maszkként terül el az arcon.

Amennyiben a vendég nem szeretne komolyabb bőrsérüléssel járó kezelést igénybe venni, választhatja önmagában is az Exosome Therapy kezelést kézi mikrotűs eszköz (1NeedPro) használatával bejuttatva is.

Kiknek ajánljuk az Exosome Therapy kezelést?

Mindenkinek ajánljuk, akik olyan átfogó, innovatív bőrápoló eljárást keresnek, amely a bőrregenerálást egybeköti az anti-aging hatással.

Kiknek nem ajánlott az Exosome Therapy kezelés?

 • Terhesség, szoptatás ideje alatt – mert az Exosome kezelést bőrsérüléssel járó kezelés előzi meg 
 • Láz, akut, krónikus fertőzések esetén
 • Autoimmun betegség, májbetegség, rosszindulatú betegség esetén

Mennyi ideig tart az Exosome Therapy kezelés?

Az Exosome Therapy kezelés RF mikrotűs vagy lézeres kezelések után, kiegészítő kezelésként igénybe véve mindössze 15 perc. Az Exosome Therapy önálló kezelésként – kézi mikrotűs eszközzel (1NeedPro) igénybe véve 1 órás kezelés.