Emsella

28 perc az intim egészségért!

Forradalmi, non-invazív eljárás a medencefenék izmainak kezelésében az intim egészség megőrzésének érdekében!

Bejelentkezem

Az intim torna és a gátizom regeneráló gyakorlatok nem mindig bizonyulnak elég hatékonynak és sok időt vesznek igénybe. Az orvostudomány és a technológiai fejlődés az intim egészségmegőrzés területén azonban modernebb megoldásokat hozott. Ezek közül az egyik kiemelkedő kezelés – mind népszerűség, mind elérhető eredmény tekintetében – a BTL EMSELLA, amely gyors és fájdalommentes kezelést biztosít.

95
elégedettség inkontinencia kezelésében
85
javulás az intim elégedettségben

Ruhában végzett fájdalommentes kezelések

BTL EMSELLA – Kegel gyakorlat helyett

Az EMSELLA a rádiófrekvencia és a HIFEM+ (Magas Intenzitású Fókuszált Elektromágneses Technológia) erejét kombinálja. A BTL gépe orvosi CE tanúsítvánnyal rendelkezik, valamint az amerikai FDA által engedélyezett és minősített géppel végzett eljárás, melynek célja a medencefenék izmainak erősítése mind a női, mind a férfi páciensek körében.

A kezelés a medencefenék izomzatának non-invazív, azaz tű és szike használata nélkül történő, elektromágneses stimulációját hivatott biztosítani a medencefenék gyenge izmainak rehabilitációja és a neuromuszkuláris kontroll helyreállítása céljából, a nőket és férfiakat egyaránt érintő inkontinencia kezelésére.

A BTL Emsella kezelés előnyei

 • erősíti a medencefenék izmait, akár csak a Kegel gyakorlat
 • segít az intim kellemetlenségek kiküszöbölésében és az intim egészség megőrzésében;
 • kezelhető általa az inkontinencia minden típusa, segít visszaállítani a húgyhólyag feletti kontrollt;
 • orvosi kutatásokkal alátámasztott a gép hatásossága
 • non-invazív (tű és szike használata nélküli);
 • rövid kezelési idő (mindössze 28 perc);
 • ruhán keresztül végezhető a kezelés.

Kinek nem ajánlott a BTL Emsella kezelés?

 • méhen belüli eszközök használata esetén;
 • fém implantátum – (spirál a méhben vagy csípőben fém implantátum)
  (térdben lehet implantátum, ha kézben van akkor ki kell tenni oldalra a kezet, nem lehet a széken)
 • köldökpiercing-gel rendelkezők számára
 • szívritmuszavar esetén zavart kelthet az elektromágneses mező, valamint pacemaker használata esetén szintén.

Kiknek ajánlott az Emsella?

A BTL EMSELLA kezelést azok számára ajánljuk, akik szeretnének nagy hangsúlyt fektetni az intim egészségük megőrzésére (a nők számára mind szülés előtt és után) és regenerálására, esetleg úgy érzik, hogy elvesztették intimitásukat.

Az intim egészség és intimitás romlásának számos tényezője lehet, többek között:

 • menopauza;
 • természetes szülés utáni állapot;
 • inkontinencia;
 • korosodás.
A női intim egészéget érintő problémák akár szexuális diszfunkcióhoz (FSD) is vezethetnek, melyek az alábbiakban nyilvánulhatnak meg:

 • női szexuális érdeklődés/ készenlét zavar, az érintkezéstől való tartós vagy visszatérő félelem, esetleg ellenszenv
 • genitális-medencei fájdalom/ behatolási zavar, szexuális izgalomra kialakuló megfelelő vaginális lubricatio (behatoláshoz szükséges síkosság) létrejöttének vagy fenntartásának tartós vagy ismétlődő képtelensége a szexuális aktus alatt
 • a szexuális fájdalomzavar, közösülés közbeni fájdalom
 • orgazmuszavar (orgazmus tartós vagy ismétlődő késése vagy elmaradása)

Mi a kapcsolódás a medencefenék izmai a szexuális diszfunkciók között?

A medencefenék izmai döntő szerepet játszanak a nemi szervek szexuális izgalomba kerülése során és az orgazmus elérésében, amellett, hogy tartják belső szerveinket.

A medencefenék izmainak gyengesége több esetben nem nyújt elegendő aktivitást, ezért gátolja az orgazmust.

A hatékony kezeléshez elengedhetetlen a medencefenék izmainak erősítése.

A HIFEM technológia a medencefenék izmainak erősítésén keresztül jelentősen javíthatja a női szexuális funkciókat.

 • A szexuális elégedettség 76%-kal nőtt;
 • A szexuális vágy 76%-ban növekedett;
 • Az orgazmust érintő területeken 60%-os javulást figyeltek meg.

Az inkontinencia típusai:

InkontinenciaTünetekCélcsoportCél
Stressz-inkontinenciavizeletszivárgás köhögés, tüsszentés vagy fizikai aktivitás soránfőként szülés utáni nők, férfiak prosztatektómia utánéletminőség javítása, önbizalom, magabiztosság növelés
Sürgető inkontinenciavizeletszivárgás erős, hirtelen vizelési kényszer következtébenéletminőség javítása, önbizalom, magabiztosság növelésbelső területek
Kevert inkontinenciastressz- és sürgető inkontinencia kombinációjafőként változókorú nők és idősebb férfiakéletminőség javítása, önbizalom, magabiztosság növelés

A medencefenék izmait több izomcsoport alkotja, melyek a medence alsó szervei számára egy hevederszerű támasztékot képeznek.

Szervezetünk korosodása, a természetes szülés és a menopauza egyaránt hozzájárulnak a medencefenék izmainak gyengüléséhez, ami inkontinencia kialakulásához vezethet. Azonban az EMSELLA kezelés, HIFEM technológiát használva járul hozzá az inkontinencia sikeres kezeléséhez, mert képes közvetlenül stimulálni a medencefenék izmait a neuromuszkuláris szövetek megcélzásával és elektromos áram indukálásával.

Ebben kulcsfontosságú szerepe van a fókuszált elektromágneses energiának, mely mélyrehatóan (7-10 centiméter) stimulálja a teljes medencefenék izomzatot. Egy kezeléssel körülbelül 10.000 szupramaximális izomösszehúzódást indítunk be a medencefenék izomzatának teljes területén, amely annak megemelkedését eredményezi.

Olvass tovább a BTL Emsella hatásmechanizmusáról

A maximális önkéntes összehúzódás (MVC) az izmok által fiziológiailag kifejthető és megtartható lenagyobb mértékű összehúzódás, amelyet általában csak a másodperc töredékéig tud az izom tartani. A szupramaximális összehúzódások mértéke nagyobb, mint az MCV-é és a HIFEM technológia ilyen mélyizom összehúzódásokat generál a medencefenék területén, amelyet több másodpercig képes az izom tartani. Ez mutatja, hogy a hagyományos gátizomerősítés és intim tornagyakorlatoknál egy sokkal hatásosabb eljárás az EMSELLA kezelés.

A BTL EMSELLA kezelés által megfelelő eredmény 6 alkalmas kezeléssorozat után érhető el, az alkalmak közti javasolt idő 2 nap, viszont 7 napnál több nem telhet el. Három hét alatt javasolt heti 2 alkalommal elvégezni a kezeléssorozatot.

A kezelés időtartama mindössze 28 perc.

Figyelembe kell venni, hogy az eredmény betegenként eltérő lehet és több tényezőtől is függ, mint például a szervezet reakciója a kezelésre, valamint annak a mértéke, hogy intim egészségmegőrzés okán érkezett a vendég a kezelésre, vagy már kialakult problémával küzd.

Érdemes az eredmény fenntartása érdekében 6-12 havonta fenntartó kezeléssorozatot igénybe venni, amennyiben már volt kialakult probléma, megelőzés esetén pedig 2-3 évente szükséges ismételni a sorozatot.

A kezelés igénybe vehető menstruációs periódus alatt is, azonban a vérzés erősebbé válhat hatására.

Javíthat az inkontinencián a BTL Emsella kezelés?

Az intimitás elvesztésének és a szexuális diszfunkcióknak egyik oka lehet az inkontinencia is, mely nőket és számos idősebb, valamint prosztataműtét után lévő férfit is érint, melyre az EMSELLA szintén megoldást kínál. Hatását pedig már 8 klinikai esettanulmány is bizonyítja. Az eredmények alapján az inkontinencia összes típusánál javulás következett be, a kezelt páciensek 95%-ának javult az életminősége és 65 % pedig a stressz-inkontinencia tünetek átlagos javulásáról számolt be.

A világon az NAFC (National Association for Continence) adatai szerint 200 millió ember szenved inkontinenciában, melyhez az esetek több mint 50%-ában önbizalomhiány is párosul. Az inkontinenciában szenvedő nők fele úgy érzi, hogy elvesztette intimitását. A probléma nem csak a nőket érinti, a férfi lakosság köre világszerte 11%-ban szintén érintett és köztük a páciensek 78%-a nincs is tisztában azzal, hogy létezik rá non-invazív megoldás.

Egy nemzetközi tanulmány szerint a férfiak esetében fennálló inkontinenciás állapotban is kiemelkedő eredményeket értek el a HIFEM technológiának köszönhetően:

 • 53,3% számolt be az alvás minőségének javulásáról;
 • 42,5% az érzelmi inkontinencia, szorongás állapotának javulásáról számolt be;
 • 42,2% úgy érzi, hogy a társadalmi korlátjai csökkentek;
 • 30,4% inkontinencia javulást figyelt meg.

A BTL® Emsella kezelés menete

 1. A BTL EMSELLA kezelésünk is egy konzultációval kezdődik, melynek során szakemberünk elmagyarázza a kezelés menetét, tájékoztat az elérhető, várható eredményekről, illetve megválaszolja a felmerülő kérdéseket.
 2. A kezelő a pácienst kényelmesen leületi a székbe, beállítja a megfelelő magasságot és pozíciót. A páciensnek előre-hátra szükséges mozogni, amíg nem érzi a pulzáló energiát és az összehúzódásokat a gátizomnál és a medencefenék területén.
 3. Amint a páciens érzi a kezelést a belső combjaiban, a lábait egymástól távolabb szükséges helyeznie, majd megkezdődik a kezelés.
 4. A kezelő lassan növeli az intenzitást a visszajelzések alapján, amely során intenzív, de fájdalommentes összehúzódásokat kell éreznie.

A kezelés időtartama:
kb. 30 perc

A kezelés során két terápia választható állapottól függően, melyeket akár kombinálni is lehet.

Protokoll U1

A BTL EMSELLA kezelést azok számára ajánljuk, akik szeretnének nagy hangsúlyt fektetni az intim egészségük megőrzésére – mind szülés előtt és után – és regenerálására, esetleg úgy érzik, hogy elvesztették intimitásukat.

 • a medencefenék gyengéd és fokozatos stimulálása
 • „edzés könnyű súlyokkal”
 • a terápia során: az izom funkcióinak újraindítása, izomerősítés, izomlazítás
lehetséges páciensek:

 • gyenge medencefenékkel rendelkező páciensek
 • műtét utáni rehabilitáció vagy szülés utáni rehabilitációra érkezők
 • mindhárom típusú inkontinenciában szenvedők

Protokoll U2

A medencefenék izmai döntő szerepet játszanak a nemi szervek szexuális izgalomba kerülése során és az orgazmus elérésében, amellett, hogy tartják belső szerveinket.

 • intenzív protokoll a medencefenék további erősítésére
 • „edzés nehezebb súlyokkal”
 • a terápia során: izomerősítés, véráramlás fokozása, izomlazítás
lehetséges páciensek:

 • speciális diagnózis nélküli páciensek
 • medencefenék erősítését igénylő páciensek
 • olyan páciensek, akik az U1 protokollal elérték a „csúcsot”.

Kombinálható a BTL Emsella eljárás más kezelésekkel?

 1. Teljes körű INTIM FIATALÍTÁS: Az intim egészség megőrzésének és regenerálásának érdekében a BTL EMSELLA és a BTL EXILIS ULTRA FEMME 360 kezeléseink kombinálhatóak, míg előbbi a medencefenék izomzatának erősítésére, utóbbi hüvelyfiatalításban és a női intim régióban fennálló problémák kezelésében segít.
 2. CORE TO FLOOR TERÁPIA – Teljes körű megoldás a test izmainak erősítésére: Az EMSELLA az inkontinencia és szexuális diszfunkció kezelésében jeleskedik a medenceizmok erősítésével, az Emsculpt Neo pedig a hasizmok erősítésére és a szétnyílt hasizom csökkentésére nyújt megoldást.

Árak

BTL EMSELLA ÁRAK
1 alkalom (próba kezelés)10.000 Ft*
5+1 alkalom (preventív kezelés)50.000 Ft*
6+2 alkalom (hölgyeknek ajánlott ismétlésszám)60.000 Ft*
8+2 alkalom (uraknak ajánlott ismétlésszám)80.000 Ft*

*Amennyiben orvosilag megállapított és igazolt betegségben – inkontinenciában – szenved, valamint nyugdíjas, akkor a kezelések 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg.
Nők számára a 6+2 alkalmas, míg férfiak részére a 8+2 alkalmas kezeléssorozatot ajánlott ebben az esetben elvégezni.

Kérdések

Létezik a BTL EMSELLA-hoz hasonló intim egészségmegőrző eljárás?

Jelenleg az EMSELLA kezelés az egyetlen olyan eljárás, amely a medencefenék izmait célozza meg, és képes mélyizom stimulációt előidézni HIFEM® technológia segítségével, illetve az eredményessége is független orvosi kutatásokkal alátámasztott. Az összes többi eljárás, mint például az intravaginális elektrostimuláció, égési sérülésekkel járhat a várt eredmény nélkül, mivel az elektromos áram a szövetet csak felületesen kezeli egy egyszer használatos hüvelyi applikátor segítségével.

A Kegel gyakorlatok során a páciensek nem képesek a medencefenék izmainak megfelelő összehúzására, mivel a protokoll szerint több száz gyakorlatot kell ismételni napi háromszor ahhoz, hogy akár minimális eredményt érzékeljünk.

Más intimfiatalító kezelések léteznek, melyeket kombinálhatunk az EMSELLA-val az intim egészség tökéletes megőrzése és regenerálása érdekében. Ilyen kezelés a BTL EXILIS ULTRA FEMME 360.

Kiknek ajánlott a kezelés?

Minden korosztály számára kiváló lehetőség, akik intim életminőségük javítására és szülés utáni gyógyulásukhoz keresnek megoldást, valamint inkontinenciában szenvednek és szeretnének állapotjavulást elérni. De ajánlott a kisbabavárásra készülő leendő anyukáknak is, akik felkészülten szeretnének nekivágni a babavárás örömeinek.

Biztonságos a kezelés?

A BTL EMSELLA FDA és orvosi CE engedéllyel rendelkezik. Egy olyan innovatív technológia első képviselője a piacon, amelyet több nemzetközi kutatás is alátámasztott az intim kellemetlenségekre és az inkontinenciára fejtett jótékony hatásában.

Fájdalmas a kezelés?

A páciensek elmondása szerint a legjobb dolog a BLT EMSELLA eljárásban, hogy teljesen fájdalommentes. A kezelés olyan érzés, mintha egy nagyon intenzív medencefenék edzést végeznénk. Az eljárás ülve, ruhában történik, miközben pihenhet és olvasgathat a páciens.

A kezelés jár felépülési idővel? Szükséges-e előkészület vagy utókezelés?

A kezelés semmilyen felépülési idővel nem jár, a páciens azonnal visszatérhet a napi rutinjához.

Mennyi idő múlva érezhető a kezelés eredménye?

Ez az életkortól, fizikai állapottól és sok egyéb tényezőtől függően változhat. Általában a páciensek már egy kezelés után éreznek kézzelfogható változást az állapotukban. A kezeléssorozat végére ez az állapot fokozatosan tovább javul.

Mennyi ideig tartható az eredmény? Ajánlott megismételni a kezelést?

Ez nagy mértékben függ a személyes egészségügyi állapottól. A klinikai vizsgálatok is azt mutatják, hogy 6 hónappal a kezeléssorozat után is tartható az eredmény, de ez függ attól, hogy volt-e már kialakult probléma, vagy megelőzés céljából történt a kezelés. Az eredmény hosszútávú fenntartásához nagymértékben hozzájárul a megfelelő életmód és egészséges táplálkozás. Az eredmények hosszútávú fenntartásához javasolt a kezeléssorozatot évente megismételni.

Jelentkezz be

Emsella kezelésre

 • Ha bármi fontos van, amit még szeretnél velünk osztani, itt megteheted!