Fülplasztika

Fülkorrekció plasztikai sebész által

Milyen esetben és kinek ajánlott a fülplasztika?

Ha túl nagy a fülcimpa vagy a fülek túlságosan elállnak, az nem csak esztétikai problémát okozhat, de az életminőséget is képes negatívan befolyásolni. Gyermekkorban többen csúfolódás áldozatává válhatnak, ami negatív hatással lehet a gyerek önbizalmára és testképére. Emellett az elálló fülkagyló megnehezítheti a kényelmes és zavartalan alvást is. Bár sokan, legfőként a nők, a hajukkal próbálják eltakarni fülüket, ez azonban csak felületi megoldás. 

A fülkagyló esztétikus anatómiai helyzete korrekciós műtéttel könnyen helyreállítható. A túlságosan elálló vagy aránytalanul nagy fül korrekciója során nem csak a füleknek a koponyával bezárt szöge csökkenthető, hanem a fülkagyló íve is finomítható, sőt a fülcimpák is kisebbíthetők. A fülplasztika után ma már semmilyen látható jel nem marad fenn, a hegek teljesen rejtve maradnak.

Mit kell tudni a fülplasztikáról?

Mint minden beavatkozásunk előtt, ebben az esetben is először egy plasztikai konzultáción szükséges részt venni, melynek során szakorvosunk tájékoztatja a pácienst műtéti eljárásról és a lehetséges módszerekről, valamint elmondja mindazokat a lehetőségeket, amiket a műtét nyújtani tud. Ezután szó esik a műtéthez szükséges laborvizsgálatról – hogy pontosan milyen értékeket kell vizsgálni -, az alkalmazandó helyi érzéstelenítés fajtájáról, a lehetséges szövődményekről, valamint az otthoni ápolási teendőkről és a gyógyulás szakaszairól.

 

A műtét előtt a szükséges mennyiségű folyadék bevitele rendkívül fontos, valamint a különböző vitaminok és nyomelemek (C-vitamin, szelén, cink) fogyasztása. Aszpirin, ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatát azonban kerülni szükséges, ezek ugyanis befolyásolhatják a megfelelő véralvadást.

 

MI TÖRTÉNIK A MŰTÉT SORÁN?

A fülnek a koponyával bezárt ideális szöge 15-20 fokos. A beavatkozás során plasztikai sebészünk ezt az állapotot igyekszik létrehozni. A fülkagyló hátsó részén ejtett bemetszésen keresztül eltávolítja az adott porcos részeket, majd elvégzi az egyenetlenségek korrekcióját, kimetszi a felesleges bőrrészt, végül pedig a fület a megfelelő szögben rögzíti. Amennyiben a fül deformitása egy korábbi baleset vagy fejlődési rendellenesség következményeként alakult ki és a fülkagyló porcos része is sérült, úgy porcátültetéssel új fülkagylóív kialakítására is sor kerülhet. Sebészünk a beavatkozás után plasztikai varrattal egyesíti a sebvonalakat. A műtét végén a fejre rugalmas pólyával kompressziós kötést helyez fel, amit a páciensnek két hétig viselni kell.

 

A MŰTÉT UTÁN

A fülplasztika után a szakorvos nyomókötést helyez fel, amit a páciensnek a műtét után még két héten át szükséges viselnie a nap 24 órájában, hogy a szövetek ne mozdulhassanak el. A műtét után néhány napig fájdalomcsillapító használata is szükséges lehet. Az első egy hétben javasolt a fej magasabb felpolcolása alvás közben. Az első két hétben szigorúan kerülni kell minden megerőltető fizikai tevékenységet. A szolárium és a napozás, valamint a szauna használata két hónapig tilos.

A varratszedésre a műtét után két héttel kerül sor, a nyomókötés eltávolításával együtt. A látható hegek kb. 6 hónap alatt, a bőr alattiak nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be.

Az szemhéjplasztika eljárás menete

  1. A műtétet megelőzően egy szakorvosi konzultáción szükség részt venni, melynek során a plasztikai sebész elmondja mindazokat a lehetőségeket, amiket a műtét nyújtani tud, a várható eredményt és a műtét utáni hegek elhelyezkedését pedig fotókon meg is tudja mutatni.
  2. A fülplasztika során plasztikai sebészünk a fülnek a koponyával bezárt ideális szögét igyekszik kialakítani, illetve amennyiben szükséges, akkor porcátültetéssel új fülkagylóív kialakítására is sor kerülhet.
  3. Sebészünk a beavatkozás után plasztikai varrattal egyesíti a sebvonalakat.
  4. A műtét végén a fejre rugalmas pólyával kompressziós kötést helyez fel, amit a páciensnek egy hétig viselni kell.

Beavatkozás ideje:
60-90 perc

 Dr. Trévidic Thibault

“Kiemelt szakterületem a felnőtt és gyermek plasztikai sebészeti betegek akut ellátása. Emellett az esztétikai és helyreállító sebészeti műtétek szerteágazó világában is sikerült átfogó tapasztalatot szereznem. Munkám során nagy hangsúlyt fektetek az arc-és orrplasztikára, egyéb plasztikai műtétekre (emlő, has, intim, zsírleszívás), illetve a bőrdaganatok korszerű ellátására. Az esztétikai beavatkozásokat (botulinumtoxin, hialuronsavas töltés) a legújabb technikák alapján végzem. Mindig a természetes hatásra törekszem, mellyel a páciens is maximálisan meg van elégedve. Orvosi munkám során számomra a legfontosabb a türelem és a precizitás.”

 Dr. Vajtai Luca

“Szakorvosi szakképesítésemet a felnőtt és gyermek égés és plasztikai sebészet területén szereztem meg. Lehetőségem adódott az akut betegellátás és a rekonstrukciós beavatkozások elvégzéséhez szükséges sokrétű ismeret- és tapasztalatszerzésre. Emellett kiemelt érdeklődési körömbe tartozik az esztétikai beavatkozások precíz és természetességre törekvő gyakorlása is. Pácienseimmel való munkám során fontosnak tartom a személyre szabott kezelési terv kialakítását, mellyel a közös munka eredményeként természetes és harmonikus hatás érhető el.”

 Árak

SzemhéjplasztikaAlkalmanként
Fülplasztika520.000 Ft / alkalom

Kérdések az anyajegy-eltávolítással kapcsolatban

Meddig tart maga a fülplasztikai műtét?

A műtét körülbelül 60–90 percig tart, attól függően, hogy pontosan milyen korrekcióra van szüksége a páciensnek.

Biztonságos a fülplasztikai műtét?

A fülplasztika egy teljes mértékben biztonságos eljárás, a szövődmények kialakulásának kockázata igen minimális.

Mennyi idő múlva történik meg a varratszedés?

A varratszedésre a műtét után 2 héttel kerül sor.

Mire kell odafigyelni a fülplasztikai műtét után?

A műtétet követően a kompressziós kötést még 2 hétig, a varratszedésig szükséges hordani. Az első egy hétben javasolt a fej magasabb felpolcolása alvás közben. Az első két hétben pedig szigorúan kerülni kell minden megerőltető fizikai tevékenységet. A szolárium és a napozás, valamint a szauna használata két hónapig tilos.

Mikor áll be a fülplasztikai műtét végleges eredménye?

A végleges eredmény körülbelül 3-4 hónap múlva már látható, azt azonban fontos kiemelni, hogy a látható hegek körülbelül 6 hónap alatt, a bőr alattiak pedig nagyjából 2 év alatt gyógyulnak be.

Jelentkezz be szakorvosunkhoz!

  • Kérlek válaszd ki, melyik kezelés érdekel a legjobban!
  • Max. file size: 520 MB.
  • Ha bármi fontos van amit még szeretnél velünk tudatni, itt megteheted!