Barion Pixel Skip to main content
keresés
0
Lézeres szőrtelenítés

Az eredményes lézeres szőrtelenítés hatásai

By 2020.04.10.december 29th, 2022No Comments

Az eredményes kezelés hatásai

Az, hogy pontosan mit várhattok a kezeléstől a konzultációk egyik legsarkalatosabb kérdésköre, erről tesztek fel a legtöbb kérdést, és szintén ez az a téma, amivel kapcsolatban talán a legtöbb téves információ kering a köztudatban.

Most igyekeztünk összeszedni számotokra az ezzel kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket.

Mire számíthatok kezelés után?

Közvetlenül lézeres szőrtelenítést követően a kezelt területen bőrpír, illetve kis hólyagok jelenhetnek meg, amik teljesen normális reakciói a bőrnek, sőt, amennyiben ezeket a tüneteket tapasztaljuk, az azt jelenti, hogy a lehető legjobb beállítással sikerült dolgoznunk.

Természetesen van olyan vendég, akinek eleve érzékenyebb a bőre, így könnyebben kipirosodik, akár alacsonyabb paraméterek mellett is, de szakemberként ezt is mindig figyelembe vesszük, és törekszünk minden vendég számára a leghatékonyabb beállításokat kiválasztani.

A fent említett tünetek általában hamar megszűnnek, legrosszabb esetben is 3 napon belül rendeződik a „probléma”. Ennek gyorsítása érdekében a kezelést követően bőrnyugtató készítményt alkalmazunk, amit otthoni használatra is javaslunk, a tünetek enyhítése érdekében.

Emellett minden vendég figyelmét fel szoktuk arra hívni, hogy lézeres kezelés esetén ne számítson azonnali eredményre.

Mit is jelent ez?

Borotválást, gyantázást vagy epilálást követően a bőr rögtön sima, és szőrtelen lesz. Lézeres kezelést követően különösebb „simaságot” nem lehet tapasztalni, és a leborotvált másnapos terület ugyan olyan borostás érzetet kelthet a kezünk alatt, ahogy átsimítjuk, azonban néhány nap elteltével a sikeresen kezelt szőrtüszők által termelt szőrszálak elkezdenek kihullani és a legközelebbi borotválást követően már érzékelhető a különbség. A területen a bőr puhábbá válik, illetve a szőr mennyisége is ritkul, és a visszanövő szőrszálak szerkezete is gyengül.

Általában ez a jelenség már 1 dióda lézeres szőrtelenítő kezelést követően is tapasztalható.

Mik a normális reakciók?

Normál reakciónak tekintjük a kezelést követő bőrpírt, kis hólyagokat, kezelést követő szőrhullást, illetve enyhe bőrviszketést.

Szájkörnyéken történő kezelést követően azoknál a vendégeknél, akik ajak herpeszre hajlamosak számolniuk kell a probléma kialakulásával. Ennek elkerülése érdekében érdemes a kezelés előtt, és után Tablettát bevenni, vagy bármilyen aciklovir tartalmú készítménnyel utó gondozni a területet.

Mikor mehetek napozni/szoliba, mehetek-e egyáltalán?

Alapvetően nem tilos sem a szolárium használat, sem pedig a napozás, amire viszont nagyon fontos odafigyelni, hogy kezelés előtt és után legalább 5 nap teljen el a két tevékenység között.

Mit nem csinálhatok kezelés után?

A kezelést követően 24 óráig nem javasolt forró fürdő, szauna használata és izzadással járó sporttevékenység végzése.

A kezelést követően szőrteleníthetek?

Természetesen, de kizárólag borotvával!

Ha valaki szükségét érzi, akár már aznap is borotválkozhat, de érdemes inkább 1-2 napot várni, amennyiben erősebb bőrreakciót kaptunk kezelést követően.

Mikor forduljak szakemberhez, mi az, ami nem normális kezelést követően?

A következő esetekben érdemes a kezelést végző szakemberhez fordulni:

  • 3 napnál tovább tartó bőrpír, hólyagok
  • erősebb bőrviszketés
  • gyógyszeres kezelés megkezdése
  • bármilyen az egészségi állapotban beállt változás
  • orvos és UH felvétel által megerősített várandóság

Azonban ezeken az eseteken kívül is azt javasoljuk, hogy bármilyen kérdésed van kezelést követően, vagy előtte először mindig fordulj a kezelést végző szakemberhez, hogy szükség esetén a megfelelő szakemberhez tudjon irányítani.

Close Menu