Szőrtelenítés → Dióda

Dióda Lézeres Szőrtelenítés

A legmodernebb orvosi vizsgálatok szerint az európai bőrtípusra a diódalézer igazoltan az egyik leghatékonyabb lézer a szőrtelenítésben.
Maga a diódalézer egy 810 nanométeres infravörös lézerfény, amely az emberi szem számára nem látható. A diódalézer a bőrbe hatolva elnyelődik a szőrtüszőben, ott hővé alakul, ezáltal roncsolja a szőrtüsző szerkezetét, anélkül, hogy a környező szövetek és a bőr károsodnának.

PrimeLase

a készülék

A diódalézer nem elhanyagolható előnye a kezelési technikának köszönhetően, hogy nyáron is használható.
Az EverDerm Klinikán a PrimeLase HR készülék segítségével végezzük a lézeres szőrtelenítést. Sajátos diódalézer technológiájának köszönhetően mindenféle bőrtípust, szőrtípust és testrészt tudunk kezelni.
A PrimeLase készülék 810 nm-es tartományban működik, rendkívül nagy, 4800W-os csúcsteljesítményre képes. Ez az első olyan készülék a világon, amely 3 ms ultra-rövid impulzus kibocsátásra is képes a kezelés során. Ezzel nagyobb hatékonyságot nyújt, és a legjobb eredményt garantálja a lehető legrövidebb idő alatt.
A PrimeLase az Európai Unió területén gyártott lézeres szőrtelenítő gép, amely rendelkezik EU CE, valamint a legmagasabb szintű amerikai FDA minősítéssel is!

FDA

A PrimeLase diódalézer

Előnyei

 • A legerősebb diódalézer a világon (4800 Watt dióda teljesítmény).
 • Megbízható hűtőrendszerének köszönhetően fájdalommentes lézeres szőrtelenítést tesz lehetővé.
 • Egész évben, a nyári hónapokban is biztonságosan használható.
 • Nemcsak a sötét és vastag szőrszálakat lehet vele kezelni, hanem a világosabb és vékonyabb szőrzet esetén is szép eredményeket tud felmutatni.
 • Működési sebessége összehasonlíthatatlanul gyorsabb sok más lézeres szőrtelenítő gépnél.
 • Rendkívül gyors működése lehetővé teszi az egész test kezelését akár egy óra alatt.

Hogyan érdemes készülni

a lézeres szőrtelenítésre?

A kívánt eredmény érdekében a kezelés előtt egy konzultáción szükséges részt venni, ahol szakértő esztétikai tanácsadóink elkészítik a bőrnek megfelelő kezelési tervet.
A konzultáció előtt 4-6 héttel már tilos a gyantázás, a csipesszel történő kihúzás és az egyéb tépéssel járó módszerek alkalmazása. A kezelés megkezdése előtt és alatt kizárólag borotvával lehet eltávolítani a szőrszálakat. Fontos, hogy a szőr növekvő fázisban legyen, így a lézer által kibocsátott energia, ezen a „vezető szálon” keresztül le tudjon jutni egészen a szőrtüszőig.
A kezelés előtti 24 órán belül szükséges borotválkozni.

A kezelések előtt 5-7 nappal (bizonyos esetekben akár 2 héttel) már kerülni kell az erős napsugárzást és a szolárium használatát, illetve másfél hónappal a kezelés előtt erősen ajánlott az erős napfényvédő (SPF 50) használata a kezelendő testrészeken.
A hatékonyabb beavatkozás érdekében az erős napbarnulás a kezelés sorozat teljes időtartalma alatt kerülendő.
Az előbbiekben említett időtartamok egyes esetekben eltérőek lehetnek, minden esetben a kezelő utasításai az irányadóak.

A lézeres szőrtelenítés menete

 1. Kezdő lépésként a kezeléseket egy mindenre kiterjedő konzultáció előzi meg, amely során lehetőséget biztosítunk próbalövésre is, hogy a szkeptikusabb vendégek, vagy azok akik félnek a fájdalomtól, megtapasztalhassák a technológiát.
  A szakértői konzultáció során tanácsadóink kérdéseket tesznek fel a vendég egészségügyi állapotával kapcsolatban, és felmérik a bőr és a szőrszálak milyenségét az adott területeken. Ez alapján készítjük el a személyre szabott kezelési tervet.
 2. A kezelés napján az első lépés egy kezelés előtti beleegyező nyilatkozat aláírása.
 3. Ezután szükség esetén a korrekciós borotválás következik. (A megfelelő borotválás elengedhetetlen, hogy a kezelés hatékony eredményt nyújtson. A korrekciós borotválás kisebb sérüléshez vezethet.) Ezt követően történik a kezelendő terület berajzolása, az anyajegyek lefedése, végezetül pedig az ultrahang zselé felvitele és a dióda lézeres gép beállítása.
 4. Ezután kezdődhet is a végleges szőrtelenítés. A lézeres szőrtelenítés alatt az ügyfél számára kötelező az úgynevezett vakszemüveg használata, hogy szemünket ne érje lézersugár.
  Kisebb testrész kezelésének időtartama 1-2 perc, de egy láb szőrtelenítése sem tart tovább 10-20 percnél. Egy teljes test kezelése a megfelelő géppel és jól képzett specialistával, esetenként asszisztenciával 1-1,5 óra alatt elvégezhető.
 5. A kezelés végeztével utóápoló és fényvédő krémet viszünk fel a kezelt területre.

Kérdések

Biztonságos elvégezni az én bőrtípusomon a lézeres szőrtelenítést?

Megfelelő fényvédelem mellett valamennyi bőrtípuson egész évben biztonságosan végezhető a lézeres szőrtelenítés. Ha szeretnél többet megtudni, töltsd ki kérdőívünket, mi pedig szakértőink segítségével megalapítjuk a bőrtípusodat és egy levélben elküldjük a részletes tudnivalókat! A tesztet ide kattintva töltheted ki!

Fájdalmas a dióda lézeres készülékkel végzett szőrtelenítés?

Az EverDerm-ben használt PrimeLase dióda lézeres készülék egyedi „kristályos fagyasztó rendszerrel” rendelkezik. Ez a rendszer a szőrtelenítés teljes ideje alatt megfelelő hűtést biztosít, így az eljárás fájdalommentes.

Nyáron is elvégezhető a kezelés?

A dióda lézeres szőrtelenítő kezelés egész évben, minden hónapban elvégezhető.

Alkalmazható-e a kezelés egyszerre több testrészen is?

Természetesen, egyidejűleg akár a teljes test is kezelhető (lásd Limitless csomagok).

Hány alkalom szükséges a kívánt eredmény eléréséhez?

A alkalmak számát sok minden befolyásolja, erről részletesen beszélünk blog posztunkban. Általánosságban véve, területenként eltérő számú kezelésre van szükség. Míg egyes területeken – például lábszár vagy kar – sokszor már 7-8 alkalom után ügyfeleink elégedettek az eredménnyel, míg más területeken inkább 8-10 alkalom szükséges. Vannak ennél makacsabb területek is, mint például az arc területei, ahol még ennél is több alkalom kellhet a kívánt eredményhez. Az alkalmak számát nemcsak a kezelt terület, a szőr és a bőr típus, hanem a természetes hormonális állapotok és akár egyes megbetegedések is befolyásolhatják.

Hány éves kortól ajánlott a lézeres szőrtelenítés?

A dióda lézeres szőrtelenítés 18 éves kortól ajánlott.

A kezelés megoldás lehet a szőrbenövésre és a szőrtüszőgyulladásra is?

A szőrtüszőgyulladás és a szőrbenövés nagyon gyakori és kellemetlen probléma. Ezek kiküszöbölésére a lézeres szőrtelenítés a legjobb eljárás. Részletes információkért kattints erre a bejegyzésre.

Tetovált bőrfelületet lehet szőrteleníteni?

Sajnos nem lehet, mert a tetovált területek festékanyaga magába szívja a lézer energiáját, így károsítaná a bőrt.

IPL villanófényes szőrtelenítés ugyanolyan tartós és hatásos, mint a lézeres szőrtelenítés?

Nem, mivel a lézer egy szelektív fény, ezáltal sokkal fókuszáltabb, amely ezáltal lehetővé teszi, hogy az energia valóban a melaninban nyelődjön el a környezet károsítása nélkül. Így hatásosabb, kevésbé fájdalmas és sokkal tartósabb is mint az IPL technológia. További információkért kattints erre a bejegyzésre.

Mennyire hatékony a dióda lézeres szőrtelenítés?

A precíz beállítási lehetőségeknek köszönhetően a PrimeLase dióda lézeres készülék gyorsan és hatékonyan működik, statikus és dinamikus üzemmódra is képes. A két technika kombinációja, illetve váltogatása alkalmas kis és nagy területeken való kezelések optimalizációjára. Így gyorsabb eredmény elérésére vagyunk képesek, mint a hagyományos, egy üzemmódos készülékek használatával.

Gyantázható-e a terület a kezelések között?

A kezelés alatt kizárólag a borotválás megengedett, semmilyen tépéses szőrtelenítés, így a gyantázás is tilos. Ha a vendég mégis gyantáztatott két alkalom között, a kezelést nem tudjuk elvégezni. További információért és a borotválkozásról kattints erre a bejegyzésre.

Mik a teendők kezelés előtt?

24 órával a kezelés előtt le kell borotválni a kezelendő bőrfelületet (semmiképpen nem szabad gyantázni, epilálni vagy csipeszelni az adott területet). Fontos, hogy amennyiben bármilyen gyógyszert szedünk, győződjünk meg róla, hogy annak nincs fényérzékenyítő hatása.

Mi a teendő kezelés után?

A kezelést követően ne használjunk parfümöt a kezelt felületen, egy-két napig kerüljük a szauna, az uszoda, valamint a forró zuhany használatát. Ne dörzsöljük a kezelt bőrfelületet, illetve egy hétig ne alkalmazzunk bőrhámlasztó termékeket sem. Kiemelten fontos a terület hatékony hidratálása. Amennyiben enyhe bőrpír alakulna ki, használjunk nyugtató krémet.

Tartós vagy végleges az eljárás?

A nem kívánt szőrzet eltávolítására a legkorszerűbb módszer a lézeres szőrtelenítés. A lézer a szőrszálat termelő sejteket pusztítja el, így a kezelt szőrtüszőből nem képes új szőrszál nőni. A szervezet azonban képes új szőrszálakat termelni, így az újonnan keletkező szőrszálak megjelenését még a dióda lézeres szőrtelenítés sem tudja megakadályozni.

Biztonságos az dióda lézeres eljárás?

A diódalézert már a 90-es évek vége óta használják szőrtelenítésre. Ezalatt a 25 év alatt semmilyen, a lézerek használatából adódó hosszútávú káros szövődményt nem dokumentáltak.

Milyen mellékhatása van a lézeres szőrtelenítésnek?

A dióda lézeres szőrtelenítésnek alapvetően nincsenek mellékhatásai, a szövődmények előfordulása rendkívül ritka. Kisebb kellemetlenségek adódhatnak a kezelések után, mint például az átmeneti bőrpír, illetve viszketés a kezelt területen. De ezek legfeljebb két-három nap alatt elmúlnak. Mint minden esztétikai beavatkozásnak, a lézeres szőrtelenítésnek is lehetnek nem várt mellékhatásai. Ezért is kiemelten fontos, hogy orvosesztétikai klinikán végeztessünk lézeres szőrtelenítést, ahol helyben elérhető az orvosi segítség, a klinika orvosi háttérrel is rendelkezik, a kezelést pedig specialisták végzik, megfelelő orvosesztétikai gépekkel.

Fokozza a bőrrák kockázatát a lézeres kezelés?

Nem, mivel a bőrrákról tudni érdemes, hogy legtöbbször melanomás anyajegyek miatt alakul ki.

Minden nagy cél elérése egy kis lépéssel kezdődik.
A bejelentkezés gombra kattintva elérhetőek Prémium szolgáltatásaink.

Jelentkezem