• A kosár üres
Dióda lézer Everderm

Dióda

Lézeres
Szőrtelenítés

A legmodernebb orvosi vizsgálatok szerint az európai bőrtípusra a dióda lézer igazoltan az egyik leghatékonyabb lézer a szőrtelenítésben.
Maga a dióda lézer egy 810 nanométeres infravörös lézerfény, mely emberi szem számára nem látható. A dióda lézer a bőrbe hatolva elnyelődik a szőrtüszőben, ott hővé alakul, ezáltal roncsolja a szőrtüsző szerkezetét, anélkül, hogy a környező szövetek és a bőr károsodnának.

legörgetés

Primelase

a készülék

A dióda lézernek és a felhasznált kezelési technikának köszönhetően további, nem elhanyagolható előnye, hogy nyáron is használható.
Az Everderm Klinikán a Primelase HR készülék segítségével végezzük a lézeres szőrtelenítést. Sajátos dióda lézer technológiájának köszönhetően mindenféle bőrtípust, szőrtípust, és testrészt tudunk kezelni.
A PrimeLase készülék 810 nm-es tartományban működik, rendkívül nagy, 4800W-os csúcsteljesítményre képes, és a világon az első olyan készülék, amely 3 ms ultra-rövid impulzus kibocsátásra is képes a kezelés során. Ezzel nagyobb hatékonyságot nyújt, és a legjobb eredményt garantálja a lehető legrövidebb idő alatt.
A PrimeLase az Európai Unió területén gyártott lézeres szőrtelenítő gép, mely rendelkezik EU CE, valamint a legmagasabb szintű amerikai FDA minősítéssel is!

A Primelase dióda lézer

Előnyei

  • A legerősebb diódalézer a világon (4800 Watt dióda teljesítmény).
  • Megbízható hűtőrendszerének köszönhetően fájdalommentes lézeres szőrtelenítést tesz lehetővé.
  • Egész évben, a nyári hónapokban is biztonságosan használható.
  • Nemcsak a sötét és vastag szőrszálakat távolítja el, hanem a világosabb és vékonyabb szőrzet esetén is szép eredményeket tud felmutatni.
  • Működési sebessége összehasonlíthatatlanul gyorsabb sok más lézeres szőrtelenítő gépnél.
  • Rendkívül gyors működése lehetővé teszi az egész test kezelését akár egy óra alatt.

Hogyan érdemes készülni

a lézeres szőrtelenítésre?

A kívánt eredmény érdekében a kezelés előtt egy konzultáción szükséges részt venni, ahol szakértő esztétikai tanácsadóink elkészítik a bőrnek megfelelő kezelési tervet.
A találkozó előtt 4-6 héttel szükséges a gyantázás, a csipesszel történő kihúzás és egyéb tépéssel járó módszerek elhagyása. A kezelés megkezdése előtt, és alatt kizárólag borotvával lehet eltávolítani a szőrszálakat. Fontos, hogy a szőr növekvő fázisban legyen, így a lézer által kibocsájtott energia, ezen „vezető szálon” keresztül le tudjon jutni egészen a szőrtüszőig.
A borotválást a kezelés előtti 24 órán belül szükséges elvégezni.

A kezelések előtt 5-7 nappal (egyes esetekben akár 2 héttel) már kerülni kell az erős napsugárzást és a szolárium használatát, illetve másfél hónappal a kezelés előtt erős napfényvédő (SPF 50) használata a kezelendő testrészeken erősen ajánlott.
Az erős napbarnulás a kezelés sorozat teljes időtartalma alatt kerülendő a hatékonyabb beavatkozás érdekében.
A fenti időtartamok egyes esetekben eltérőek lehetnek, minden esetben a kezelő utasításai az irányadóak.

Lépésről lépésre…

A lézeres szőrtelenítés

menete

1.

Kezdő lépésként a kezeléseket egy mindenre kiterjedő konzultáció előzi meg, mely során lehetőséget biztosítunk próbakezelésre is, hogy a szkeptikusabb vendégek, vagy akik félnek a fájdalomtól, megtapasztalhassák a technológiát.
A szakértői konzultáció során tanácsadóink kérdéseket tesznek fel a vendég egészségügyi állapotával kapcsolatban és felmérik az adott területeken a bőr és szőrszálak milyenségét. Ez alapján készítjük el a személyre szabott kezelési tervet.

2.

A kezelés napján az első lépés egy kezelés előtti beleegyező nyilatkozat aláírása.

3.

Ezután következik szükség esetén a korrekciós borotválás, a kezelendő terület berajzolása, az anyajegyek lefedése, végezetül az ultrahang zselé felvitele és a dióda lézeres gép beállítása.

4.

Majd kezdődhet is a végleges szőrtelenítés. (Elengedhetetlen a megfelelő borotválás, hogy a kezelés hatékony eredményt nyújtson. A korrekciós borotválás sérüléshez vezethet.)
Kisebb testrész kezelésének időtartama 1-2 perc, de egy láb szőrtelenítése sem tart tovább 10-20 percnél. Egy teljes test kezelése a megfelelő géppel és jól képzett specialistával, esetenként asszisztenciával 1-1,5 óra alatt elvégezhető.

5.

A kezelés végeztével megfelelő utóápoló és fényvédő krémet viszünk fel a kezelt területre.

A lézeres szőrtelenítés alatt az ügyfél részére is u.n. vakszemüveg használata a kötelező, hogy szemünket ne érje lézersugár.

Kérdések

Fájdalmas a Primelase dióda lézeres készülékkel végzett szőrtelenítés?

A Primelase dióda lézeres készülék egyedi „kristályos fagyasztó rendszere” a dióda lézeres szőrtelenítés teljes ideje alatt megfelelő hűtést biztosít, így az eljárás fájdalommentes.

Nyáron elvégezhető a kezelés?

Egész évben minden hónapban elvégezhető a lézeres szőrtelenítés.

Alkalmazható-e a kezelés egyszerre több testrészre?

Természetesen, egyidejűleg akár a teljes test is kezelhető, lásd Limitless csomagok.

Hány alkalom szükséges a kívánt eredményhez dióda lézeres szőrtelenítésből?

A alkalmak számát sok minden befolyásolja, részletesen beszélünk ebben a BLOG-ban a témáról. Röviden és általánosságban elmondható, területenként eltérő számú kezelésre van szükség. Míg egyes területeken – például lábszár vagy kar akár 7-8 alkalom után már sokszor elégedettek az ügyfeleink az eredménnyel, addig más területekre inkább 8-10 alkalom szükséges. Vannak ennél makacsabb területek is pl. arc területei, ahol még ennél is több alkalom kellhet a kívánt eredményhez. Az alkalmak számát nemcsak a kezelt terület, szőr és bőr típus befolyásolja, de természetes hormonális állapotok és akár egyes megbetegedések is befolyásolhatják.

Hány éves kortól ajánlott a lézeres szőrtelenítés?

18 éves kortól ajánlott.

Kezelés megoldás lehet a szőrbenövésre és a szőrtüszőgyulladásra?

Nagyon gyakori és kellemetlen probléma a szőrtüszőgyulladás és a szőrbenövés. Ezen gyakori problémák kiküszöbölésére a legjobb eljárás a lézeres szőrtelenítés. Részletes információkért kattints erre a BLOG-ra.

Tetovált bőrfelületet lehet szőrteleníteni?

Sajnos nem lehet mert a tetovált területek festékanyaga magába szívja a lézer energiáját, így károsítaná a bőrt.

IPL villanófényes szőrtelenítés ugyanolyan tartós és hatásos, mint a lézeres szőrtelenítés?

Nem, a lézer egy szelektív fény, ezáltal sokkal fókuszáltabb, amely lehetővé teszi, hogy az energia valóban a melaninban nyelődjön el a környezet károsítása nélkül. Így hatásosabb, kevésbé fájdalmas és sokkal tartósabb is mint az IPL technológia. További információkért kattints erre a BLOG-ra.

Mennyire hatékony a dióda lézeres szőrtelenítés?

A precíziós beállítási lehetőségeknek köszönhetően a PrimeLase dióda lézeres készülék gyorsan és hatékonyan működik, képes statikus és dinamikus üzemmódra is. A két technika kombinációja, illetve váltogatása alkalmas kis és nagy területeken való kezelések optimalizációjára, így gyorsabb eredmény elérésére vagyunk képesek, mint a hagyományos egy üzemmódos készülékek használatával.

Gyantázható-e a terület a kezelések között?

Nem kizárólag a borotválás a megengedett technika a kezelések között, semmilyen tépéses szőrtelenítés, így a gyantázás sem megengedett. További információért a borotválkozásról kattints erre a BLOG cikkre.

Mik a teendők kezelés előtt?

24 órával a kezelés előtt le kell borotválni a kezelendő bőrfelületet, semmiképpen nem szabad gyantázni, epilálni vagy csipeszelni a kezelendő bőrfelületet. Fontos, hogy bármilyen gyógyszert szedünk, győződjünk meg róla, hogy nem fényérzékenyít.

Mi a teendő kezelés után?

Ne használjunk parfümöt a kezelt felületen, kerüljük egy-két napig a szauna az uszoda valamint a forró zuhany használatát. NE dörzsöljük a kezelt területet, valamint ne alkalmazzunk bőr hámlasztást egy hétig a kezelt területen. Kiemelten fontos a kezelt bőrfelület hatékony hidratálása. Amennyiben enyhe bőrpír alakulna ki, használjunk nyugtató krémet.

Tartós vagy végleges az eljárás?

A legkorszerűbb módszer a nem kívánt szőrzet eltávolítására a lézeres szőrtelenítés. A lézer a szőrszálat termelő sejteket pusztítja el, így nem termelődik szőrszál újra a kezelt szőrtüszőből. Abból a szempontból viszont csak tartós, hogy a szervezet képes új szőrszálakat előállítani, így az újonnan keletkező szőrszálak megjelenését nem tudja megakadályozni.

Biztonságos az dióda lézeres eljárás?

A lézert a 90-es évek vége óta használják szőrtelenítésre. Ezalatt a 25 év alatt semmilyen, a lézerek használatából adódó hosszútávú káros szövődményt nem dokumentáltak.

Milyen mellékhatása van a lézeres szőrtelenítésnek?

Alapvetően elmondható, hogy a lézeres szőrtelenítésnek nincsenek mellékhatásai, a szövődmények előfordulása rendkívül ritka. Kisebb kellemetlenségek adódhatnak a kezelések után, ilyen például az átmeneti bőrpír, illetve viszketés a kezelt területen. De ezek két-három nap alatt megszűnnek. Mint minden esztétikai beavatkozásnak a lézeres szőrtelenítésnek is lehetnek nem várt mellékhatásai, ezért is kiemelten fontos, hogy orvos-esztétikai klinikán végeztessünk lézeres szőrtelenítést, ahol helyben elérhető az orvosi segítség illetve a klinika orvosi háttérrel rendelkezik, valamint kiemelt specialisták végzik a kezeléseket megfelelő orvos esztétikai gépekkel.

Fokozza a bőrrák kockázatát a lézeres kezelés?

Nem mert a bőrrák legtöbbször a melanomás anyajegyek miatt alakul ki.

Everderm

Klinikánkon a magas szintű szakértelem és a legmodernebb technika, garantálja a kitűzött végeredményt.