Barion Pixel Skip to main content
keresés
0
Lézeres szőrtelenítés

Hogyan segíthetem a lézeres szőrtelenítés sikerességét

By 2020.04.13.december 29th, 2022No Comments

Ahhoz, hogy a kezelés a megfelelő eredménnyel járjon, nem csak az kell, hogy jól képzett szakember végezze a kezelést, megfelelő készülékkel – ez a kezelés körülbelül 60%-át teszi ki -, hanem, hogy Ti vendégként is segítsétek a kezelést végző szakember munkáját, mert a maradék 40% rajtatok múlik.

Hogy miért?

Mert számtalan tényező van, amivel pozitív, vagy negatív irányban befolyásolhatjuk a kezelés végeredményét.

Ebben a bejegyzésben, most megosztjuk Veletek, hogy mi az, amit igazán fontos tudnotok ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményt érhessük el a kezeléssorozat végeztével.

Az első, és legfontosabb a terület borotválása.

A kezelés megkezdése előtt, és alatt kizárólag borotvával lehet eltávolítani a szőrszálakat. Ahogy azt korábbi bejegyzésünkből megtudhattátok, ez a lézeres kezelés hatásmechanizmusa miatt szükséges, ugyanis a szőrszál vezető funkciót tölt be, aminek köszönhetően a lézer által kibocsájtott energia, ezen keresztül jut le egészen a szőrtüszőig, ami így végleg eltűnik a területről, és nem termel több szőrszálat, ami a kezelések célja.

Így bármilyen tépéssel járó technológia a kezelést hatástalanná teszi.

Tilos az Epilálás lézeres szőrtelenítés kezelések között
Tilos a gyantázás lézeres szőrtelenítés kezelések között

Mikor kell borotválkozni?

A borotválást a kezelés előtti napon kell elvégezni, az esetleges hámsérülések megfelelő regenerálódása, és az erősebb bőrirritáció elkerülése érdekében. A legoptimálisabb, ha a kezelés és a borotválás között 24 óra telik el.

Ekkor még használható a területen hidratáló krém, de a kezelés napján ezt lehetőleg kerüljük, mint ahogy a dezodor alkalmazását is. Természetesen ezek nem befolyásolják negatív irányban a kezelés eredményét, azonban fokozhatják az irritációt.

Borotválás előtt érdemes a területet fizikai hámlasztással előkészíteni (bőrradírozás), amivel az elhalt hámsejteket is megfelelően el tudjuk a területről távolítani, illetve az esetlegesen befelé forduló szőrszálakat is a felszínre tudjuk segíteni, ezzel is növelve a kezelés eredményességét. Továbbá a benövésekre hajlamos vendégek esetében, ezzel szintén tudjuk csökkenteni a probléma kialakulását.

Ehhez használhatunk minden háztartásban megtalálható alapanyagokat is:

  • tengeri só vagy cukor
  • oliva- vagy kókuszolaj
  • esetleg fahéj vagy kávé zacc – ezzel kicsit a vérkeringést is tudjuk fokozni

Ha otthon ezzel nem szeretnétek foglalkozni, itt nálunk is beszerezhetitek az ehhez alkalmas termékeket.

Thalion szappan – Exfoliating Soap With Algae

Hétköznapokra a Thalion masszázs szappan használatát javasoljuk (Exfoliating Soap With Algae), közvetlenül borotválás előtt pedig a Thalion bőrradírját (Exfoliating Body Lotion With Marine Salts), ezt a terméket viszont csak heti 1x javasolt alkalmazni.

Mit szabad, mit nem szabad?

Szolárium tilos lézeres kezelés előtt és után 5 napig!
Napozás tilos lézeres kezelés előtt és után 5 napig!

Sokan kérdezitek, hogy mit szabad és mit nem szabad a kezelések előtt, alatt, között csinálni.

Viszonylag kevés dolgot kell betartani – a borotva használaton kívül-, de azokat mindenképp érdemes, egyrészt, hogy ne feleslegesen végezzük el a kezelést, így csökkentve a kezelés hatékonyságát, másrészt, hogy ne okozzunk kárt a bőr szerkezetében.

Az egyik legfontosabb, hogy a kezelések előtt és után legalább 5 nap teljen el míg napra vagy szoliba mentek. A napfény akkor is hat rátok, mikor A pontból B pontba elsétáltok, így a nyári, de akár még a téli időszakban is fontos a kezelt területet fényvédővel megóvni az esetleges sérülésektől. Természetesen, ha ezt meghaladó idő telik el a kezelés, illetve a szolárium használat vagy napozás között, akkor nincs probléma, arra kell csak odafigyelni, hogy egy erősebb barnulás vagy égés esetén nem biztos, hogy eltudjuk végezni a kezelést.

24 órára kerüld az erős izzadást
24 órára tilos a forró fürdő
24 órára tilos a szauna

A másik, amit még érdemes tudnotok, hogy a kezelés előtt, illetve után 24 órával forró fürdő, szauna használat, illetve izzadással járó sporttevékenység végzése nem javasolt, illetve a kezelés napján testápoló és dezodor használata szintén kerülendő, az esetleges fokozottabb irritáció elkerülése végett.

Végül, amivel hozzá tudtok járulni a kezelés eredményességéhez, hogy bármilyen változás történik, legyen ez egy betegség, gyógyszeres kezelés, vagy csak kérdésetek van rögtön forduljatok a kezelést végző szakemberhez. Ezzel szintén megtudjátok előzni, hogy baj történjen, vagy esetleg eredménytelen legyen a kezelésetek.

Ha ezeket a szempontokat betartjátok, és egy alapos konzultációt követően vágtok bele a lézeres szőrtelenítésbe, a szakember által javasolt alkalomszámmal, a saját szakmai tapasztalatom az, hogy az végeredmény is az elvárásoknak megfelelő lesz.

Close Menu