Barion Pixel Skip to main content
keresés
0
Lézeres szőrtelenítés

5 tipp a végleges szőrtelenítés szalon kiválasztásához

By 2020.06.29.december 9th, 2022No Comments

Ahogy azt már biztos Ti is tudjátok a mai fejlett technológia és az internet segítségével rengeteg információhoz szinte szempillantás alatt hozzáférünk. Ennek megvan a maga előnye, de sajnos hátránya is, ami többek között a lézeres szőrtelenítő kezelésekkel kapcsolatos információkat is érinti.

Most igyekeztünk Nektek összeszedni néhány hasznos tippet, ahhoz, hogy könnyebben el tudjátok dönteni hol veszitek igénybe a szolgáltatást, mire kell odafigyelnetek, vagy éppen rákérdeznetek.

1. Milyen technológiával dolgozik az adott intézmény?

Ahhoz, hogy hosszú távú és maradandó eredményt érjenek el Nálatok, érdemes első sorban lézeres technológiával dolgozó helyet keresni.
Három típusú lézer, amit alkalmaznak ebben az esetben:

  • Alexandrit
  • Dióda
  • Nd:YAG

Mind a három technológia a maga nemében nagyon jó, igaz különböző komfortérzetet nyújtanak. Arany középútnak mondanám a Dióda lézeres szőrtelenítő kezelést, hiszen ezzel bármilyen bőrtípust biztonsággal és hatékonyan lehet kezelni, különösen az európai bőrtípuson nyújt kiemelkedő eredményt.

2. Milyen minősítése van az adott készüléknek?

Amit mindenképp fontos megkérdeznetek, hogy orvosi CE minősítése van-e az adott készüléknek, és amennyiben megoldható ezt mutassák is meg Nektek.

Sajnos ezzel bizonyos helyeken szeretnek trükközni, és sok olyan készülék mozog a piacon, ami sok mindennek mondható, de biztonságosnak vagy hatásosnak semmiféleképpen sem.

Ami még ennél is nagyobb biztonságérzettel tölthet el Benneteket, ha az adott készülék esetleg még FDA engedéllyel is rendelkezik.

Tudni kell azt, hogy Amerikában az orvosi gépek hatékonyságára jóval érzékenyebbek, és sokkal szigorúbb feltételeknek kell megfelelnie egy készüléknek ahhoz, hogy egyáltalán az országba vihessék, és kezeléseket végezhessenek vele.

A PrimeLase készülék, amivel mi az EverDermben dolgozunk például rendelkezik CE és FDA engedéllyel is.

3. Ki a készülék gyártója?

Érdemes utánanézni, hogy:

  • Ki a gyártó?
  • Mennyi ideje van a piacon?
  • Milyen országból származik a készülék?
  • Esetleg a lézergyártás/forgalmazás területén hányadik helyet foglalja el?
  • Dolgoznak-e az adott gyártó termékeivel orvosok is?
  • Orvos esztétikai gépről vagy kozmetológiai gépről beszélünk?
  • Vannak-e készülékkel kapcsolatos kutatásaik?

4. Van-e megfelelő szakképzettsége/tapasztalata a kezelést végző szakembernek?

Még ha azt is gondolnánk, hogy „csak egy” lézeres szőrtelenítésről van is szó, fontos, hogy a kezelést végző szakember megfelelő szakmai előképzettséggel és tapasztalattal rendelkezzen.

Érdemes megkérdezni, hogy pontosan milyen képzettséggel rendelkezik, esetleg van-e egészségügyi végzettsége, hány éve dolgozik lézeres készülékkekkel, illetve megvan-e a megfelelő certifikációja az adott készülék biztonságos alkalmazásához.

Fontos, hogy a kezelés megkezdése előtt megfelelő felmérést végezzen, alaposan kikérdezze a vendéget az életmódjáról, általános és egészségügyi állapotáról, bőr és szőrápolási rutinjáról, és megállapítsa a bőr foto-típusát, hogy a lehető legnagyobb biztonsággal lehessen elkezdeni a kezeléseket, illetve maga a kezelés is eredményes legyen.

Egy jól képzett szakember tudását minden esetben meg kell fizetni, természetesen ez jelentheti azt, hogy amennyiben az ember kezelést is vásárol a konzultáció díját beszámítják, de ne lepődjünk meg azon, ha a konzultáció végeztével fizetni kell.

Gondoljunk csak bele, egy orvos se mond ingyen szakvéleményt, akkor miért várnánk el, hogy egy több éves szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező szakember ezt ingyen megteszi nekünk.

5. Az intézmény rendelkezik-e felelősségbiztosítással, és van-e orvosi háttere?

Bármilyen helyre is megyünk, érdemes rákérdezni, hogy az adott cég rendelkezik-e felelősségbiztosítással, illetve van-e megfelelő orvosi háttér. Ez nem azt jelenti, hogy az adott helyen mindenképp orvosi rendelésnek is kell lennie, vagy egy konkrét szakorvosnak, de mindenképp legyen kontakt, ahová bármilyen probléma esetén eltudják küldeni a vendéget.

Annak ellenére, hogy maga a lézeres szőrtelenítés első sorban esztétika kezelésnek minősül, a szőrnövekedésnek lehetnek egészségügyi problémával összefüggő okai vagy tünetei is.

Emiatt jó, ha nem feltétlenül csak bőrgyógyászati, hanem adott esetben sebészeti, vagy endokrinológiai szakorvossal is kapcsolatban áll az általunk választott hely.

Ennek ellenére az már megnyugtató, ha bőrgyógyászati kapcsolattal rendelkeznek.

Felelősségbiztosítás szintén egy fontos pont. Ugyan az orvosi intézményeknek kötelezően szabályozott biztosítással kell rendelkeznie, ennek ellenére sok hely nem rendelkezik a megfelelő felelősségbiztosítással. Pedig egy biztosítás számos esetben nagy segítséget nyújthat, nyugodtan kérdezzünk rá hogy rendelkeznek-e felelősségbiztosítással!

Close Menu