Barion Pixel Skip to main content
keresés
0
Lézeres szőrtelenítés

Minden, amit tudni akarsz az intim szőrtelenítésről

By 2021.04.04.december 10th, 2022No Comments
 • Gyakori kérdések
 • Milyen szőrtelenítő lehetőségek vannak még?
 • Milyen problémát okoznak?
 • Miért dióda lézer az egyik legjobb választás?
 • Mire kell figyelni a lézeres szőrtelenítésnél?
 • Hány alkalom szükséges a lézeres kezelésből?
 • Miért kényelmetlen?
 • Mi erre hogyan figyelünk?

Sokan tapasztalták már azt érzést, amikor az egyhetes nyaralásuk alatt az első napok sima bikinivonalát nem tudták sebek és pirosság nélkül fenntartani az utolsó napokra.

Nagyon egyszerű oka van annak, hogy miért tartozik szőrtelenítés szempontjából az egyik leggyakrabban érintett területek közé az intim szőrzet.

Szeméremszőrzeten általában azt az erősebb, hosszabb, durvább terminális szőrzetet értik, ami a pubertás során, az androgének (férfiasító nemi hormonok) emelkedő szintjével fejlődik ki. A szőr erőssége és sűrűsége miatt gyűlik meg a bajunk azzal, hogy ezt a területet szépen és ápoltan tudjuk tartani. Komfortérzetet és magabiztosságot ad a szexuális életünknek, azonban meg is keserítheti a mindennapokat a nem megfelelő módszerek alkalmazása.

Ezen a részen gyakran szőrbenövést és érzékenységet is tapasztalhatunk. Manapság egyfajta divattá vált a nemi területek szőrtelenítése, de személyes higiéniai okok, vallási és hagyományok betartásának célját is szolgálja.

Leggyakrabban a borotva segítségével próbálunk megszabadulni ezektől a nemkívánatos szőrszálaktól, de a hajlatok miatt könnyen megvághatjuk bőrünket, illetve a borotva legnagyobb hátránya, hogy nagyon aktívak és gyorsan nőnek a szőrök, akár 1 nap elteltével már szúrós, kellemetlen érzéssel kell számolnunk.

Az epilálás fájdalmat okoz, akár napokig piros, érzékeny a területtel, később szőrbenövésekkel találkozhatunk.

Kizárólag a bikinivonal gyantázását javaslom otthon, de a belső részeket bízzuk szakemberre, könnyen égési sérüléseket és komoly felhámsérüléseket okozhatunk magunknak.

Érdemes természetes módszereket és speciális gyantaszalonokat felkeresni, a cukorpaszta előnye, hogy a megfelelő technika elsajátításával és hőmérséklet elérésével nem irritáljuk a bőrünket és szép eredményt tudunk elérni. Azonban ennek hátránya, hogy akár 2 hetente ismételni kell és rendszeresen foglalkozni vele, ha mindig simaságra vágyunk.

Amennyiben nem szeretnénk több időt ezzel foglalkozni, érdemes a dióda lézeres szőrtelenítést választani. Mivel ezt a területet kevesen napoztatják, nagyon kedvező a lézerenergia bejutásának szempontjából. Az erős, sötét szálak célzottan a tüszőhöz vezetik a lézerfényt és végleges megoldást nyújtanak. Már az első alkalom után kevesebb és puhább szőrszálak nőnek vissza. Ennek köszönhetően sokkal ritkábban és könnyebben tudunk borotválkozni. Eleinte érdemes 6, majd 8 és 10 hetente járni kezelésre, ami egy teljes intim esetén mindössze 20 percet vesz igénybe, általában 6-8, maximum 10 alkalom szükséges.

A megfelelő eredmény elérésének titka az alapos és precíz előkészítés. Érdemes egy finomszemcsés peelinget használni borotválkozás előtt és megfelelően felpuhítani a szőrszálakat. Finoman húzzuk ellenirányba bőrünket, hogy a hajlatokból is el tudjunk minden szálat távolítani. Amennyiben nem sikerül otthon 100%-os munkát végezni, az EverDerm Lézer Centerben steril borotvákkal folytatjuk az előkészítést.

Természetesen, nem csak elölről, hanem a far belső két oldala is hozzá tartozik a teljes intim simaságához.

Fontos, hogy nem szabad kiálló szőrszálaknak maradnia, amennyiben az első 1-2 alkalomra érkezik a vendég és gyors a szőrnövekedés, itt nem számít a 24-órás szabály, akár aznap reggel, vagy pár órával a kezelés előtt is lehet borotválni a területet.

Sokan szeretnék ezt az eljárást kirpóbálni, viszont félnek a kellemetlenségtől.

A folyamat során a korrekciós borotválást követően hideg zselét helyezünk a területre és melegséget, enyhe csípkedést lehet érezni. Akik előtte gyantáztak, fellélegezhetnek, mert tapasztalatból és határozottan állíthatom; kevésbé kellemetlen a PrimeLase dióda lézeres intim szőrtelenítés.

Viszont a komfortérzet és diszkréció érdekében első alkalmakkor szívesen adunk steril, egyszer használatos bugyit, hogy szokjuk a megfelelő pozíciót. A kezelés előtt biztosítunk tiszta fürdőszobát, zuhanyzási lehetőséget és intim törlőkendőket is.

Kezelőként mondhatom, hogy akkor lesz teljesen sima az eredmény, ha nagy terpeszben lazítunk, hátradőlünk és arra gondolunk, mennyire jó lesz, ha már nem kell ezzel foglalkoznunk.

A kezelés végén egy parabén- és illatanyagmentes, panthenol tartalmú krémet teszünk, amit javaslunk otthoni használatra is minden borotválkozást követően.

Végezetül nézzünk pár gyakori kérdést és kiegészítést ezzel a témával kapcsolatban:

 • Menstruáció alatt is elvégezhető a kezelést, előzetes egyeztetéssel és új, tiszta tampon használatával
 • A kezelést követő 2-3 napban érdemes kerülni a borotvát, hagyni regenerálódni a területet
 • Lehetséges fazont, teljesen személyre szabott formát kialakítani a szeméremdombon
 • Minden szőrt tudunk kezelni, kivéve a vörös, ősz és világosszőke szálakat. Fontos, hogy elegendő barna vagy fekete pigmentet tartalmazzon a szőrszál

Ajánlott cikkek:

Close Menu