Barion Pixel Skip to main content
keresés
0
Lézeres szőrtelenítés

Mennyibe kerülnek a különböző szőrtelenítési eljárások?

By 2022.07.29.december 12th, 2022No Comments

Megnéztük, és kiszámoltuk helyetted, hogy mennyit költesz a különböző szőrtelenítési módszerekre az életed során. Olvass utána! Te is azt a módszert használod, aminek árából vásárolhatnál egy luxusautót is?

Borotva? Gyanta? Lézeres szőrtelenítés? Melyik a legolcsóbb? Az egyre dráguló hétköznapjainkban érdemes tudatosan gondolkodnod és tájékozottan döntened az effajta kiadásokról is, hiszen ahogy a régi mondás tartja, a női szépségnek ára van. Ezt az árat pedig nem elsősorban fájdalomban, hanem súlyos forintokban és az idejükkel fizetik meg a szépülni vágyó, igényes nők. Készen állsz a megdöbbentő számokra? Hosszútávon sok pénzed forog kockán, meg fogsz lepődni, melyik módszer a legolcsóbb!

Élete során minden nő időt és pénzt áldoz arra, hogy szőrt távolítson el testének kisebb vagy nagyobb részeiről. Kétségkívül a legtöbben emlékszünk arra, mikor fiatal tinilányként nyaranta már kínossá vált a szőrös lábszár vagy a standon a bikinivonal, aztán később az első romantikus próbálkozások, szerelmek idején az intim testtájakról is gondoskodni kezdtünk. Amint először a borotva után nyúl egy lány, onnantól kezdve hosszú-hosszú évtizedeken keresztül állandó rutinná válik a szőrtelenség megőrzése. Válasszunk bármilyen módszert, a szüntelenül bársonyos simaságból nem engedünk, hiszen az szorosan összekapcsolódik bőr szépségével, amire minden nő törekszik. A különböző megoldások viszont más-más módon terhelik a pénztárcánkat és a szabadidőnket. Vegyük ezeket sorra, és végezzük el együtt a matekot!

Hány évet szőrtelenít egy nő?

A számításunk alapja az az általánosságban elfogadható tény lesz, hogy egy igényes nő 14 éves korától legalább a nyugdíjba vonulásáig, vagyis 65 éves koráig szőrtelenít a hétköznapokban. Azaz 51 éven át ez egy állandó kiadást jelent számára. Legyen szó bármiről, ilyen hosszú idő alatt a láthatatlan, apró költségek összeadódnak, az egyszeri nagy befektetések pedig garantáltan megtérülnek. Így van ez a szőrtelenítés módszereivel is.

A fenti táblázat a három legnépszerűbb módszerek idő- és pénzigényét hasonlítja össze 1-2-3-5-10-20-30-40 és végül 51 éves távlatban. Vizsgáljuk ezeket meg külön-külön is.

Mennyibe kerül a borotválás?

Első ránézésre mindig a borotválás tűnik a legolcsóbb megoldásnak. 3 naponta 15 perc alatt egy eldobható borotvával és egy 10 alaklomra elegendő borotvahabbal mindössze havi 3000 Ft-ból ki lehet jönni. Több tanulmány kimutatta, hogy a nők felét sajnos jobban érdekli az ár, mint az eredmény, éppen ezért ez a módszer a legelterjedtebb. Holott ez okozza a legtöbb bosszúságot. A hosszabb készülődéssel járó kapkodás, az apró vágások, a szőrbenövés … arról nem beszélve, hogy a tükörsima hatás már fél nap múlva is elmúlhat! Mindig át kell gondolni: „valóban készen állok egy spontán randira? Hosszúnadrág helyett rövidebb szoknyában is elindulhatok dolgozni ma reggel?” A felemás eredmény nemcsak az önbizalmunkat emészti fel, hanem az időnket is!

A borotválás költsége egy életen át: 1,84 millió Ft*

Mennyi időt töltünk borotválással?

51 év hosszú idő, gyűlnek a percek, órák, és gyorsan napok, hetek vagy akár hónapok lesznek belőlük. Ha abban megállapodhatunk, hogy a szépségnek ára van, akkor fogadjunk el egy másik örök igazságot is: az idő pénz! Éppen ezért nem mindegy, mivel töltjük. Gondoljunk bele, ha van elég időnk pihenni, nem fásulunk meg, nem égünk ki, több energiánk marad. Így lelkesebben és eredményesebben végezhetjük a munkánkat. A munkahelyi sikerek, az előrelépés és az azzal járó fizetésemelés egyik titka, hogy a rekreációnak is helyet hagyunk az életünkben. Ha pedig nem pihenéssel, hanem munkával töltjük az időt, az még szemléletesebben mutatja, hogy milyen költsége van a szőrtelenítésre pazarolt időnknek.
Ha egy átlagosnak mondható 1700 Ft-os nettó órabérrel számolunk, akkor azt láthatjuk, hogy borotválás időköltsége a legmagasabb. Bár alkalmanként csak 15 percet szánunk rá heti 2-3 alkalommal, az életünkből mégis 2 hónapot töltünk borotvával a kezünkben. Ez alatt az idő alatt 2,6 millió Ft-ot kereshetnénk. Hányan sóhajtanak fel néha, hogy „ha lenne 2 hónapom és két és fél millió forintom, körbeutaznám a világot”. Éppenséggel van!

A borotválásra szánt idő egy életen át: 63 és fél nap*

*a kalkulációban egy nő 6 testrész szőrtelenítésével foglalkozik, mellyel átlagosan 3 naponta 15 percet tölt el otthon borotválással. a ráfordításokat átlagos árú eldobható borotvával és átlagos árú alsókategóriás borotvahabbal számoltuk ki. a bőrnyugtató és utóápoló krémek és gélek árát nem tartalmazza.

Mennyibe kerül a gyantázás?

A gyantázás egy másik népszerű módja a szőrtelenítésnek. Kétségkívül ez a legdrágább és legfájdalmasabb módszer, mégis rengeteg nő preferálja, pusztán azért meg hosszabban tart a szőrtelen állapot, mint a borotva esetén. Átlagosan 3 hetente érdemes magunkat gyantáztatással kínozni, ebből pedig csupán másfél-két héten át élvezhetjük a simaságot. A maradék időben arra várunk, hogy a szőr elég hosszúra nőjön ahhoz, hogy újra gyantáztatni lehessen. Ez elég sokszor kompromisszummal járhat, de ebben az időben – bár akadhat olyan helyzet, hogy legszívesebben borotva után nyúlnánk – türelmesnek kell lennünk, mert könnyen visszaeshetünk rendszeres borotvahasználóvá. Mindezért a félmegoldásért mégis havonta átlagosan 26 600 Ft-ot fizetünk, 3 év alatt pedig közel 1 millió forintot. Kapaszkodj meg, miről mondasz le érte, ha ezt a módszert választod egy életen át.

A gyantázás költsége egy életen át: 16,28 millió Ft**

Mennyi időt töltünk gyantázással?

Ráadásul a gyantázás még egy hónapot is elrabol az életedből. Ha a borotválásnál is használt 1700 Ft-os nettó órabérrel számolunk, akkor ez alatt az idő alatt még további 1,3 millió Ft időköltséged is keletkezik. De erre persze már legyinthetsz, hiszen magának a gyantázásnak olyan magas az ára, hogy abból akár könnyedén kifizethetnél egy luxusautót, egy lakás kezdőrészletét, vagy használhatnád egy vállalkozás indulótőkéjeként is.

A gyantázásra szánt idő egy életen át: 34 nap**

** a kalkulációban 3 hetente 30 percet tölt egy nő 6 testrész gyantáztatásával, és alkalmanként tovább 30 percet az oda-és hazajutással. a ráfordításokat egy átlagos budapesti szalon áraival számoltuk ki. az oda-és hazajutás költségét, illetve a bőrnyugtató és utóápoló krémek és gélek árát nem tartalmazza.

Mennyibe kerül a lézeres szőrtelenítés?

Egyre népszerűbbé válik a lézeres szőrtelenítés. Nem csoda, hiszen ez az a módszer, amellyel valóban végleg megszabadulhatunk a nem kívánt szőrszálaktól, és tartósan élvezhetjük a sima, sosem szúró bőrrel járó felszabadító érzést! Néhányan még mindig mítoszként tekintenek erre a lehetőségre, holott komoly orvosesztétikai gépekről beszélünk. Az európai bőrtípusra a dióda lézer a leghatékonyabb, a legtöbb szőr-és bőrtípus eredményesen kezelhető vele. A módszer lényege, hogy a megfelelő növekedési fázisban lévő szőrszálakban elnyelődik a lézerfény, lejut a szőrtüszőbe, és végérvényesen elpusztítja azokat, anélkül, hogy a körülötte lévő szöveteket károsítaná. Mivel nem minden szőrszálunk van egyszerre ugyanabban a növekedési fázisban, ezért átlagosan 8-12 alkalmas kezeléssorozat javasolt összesen 2 év leforgása alatt. Mivel a szervezetünk a sejtmegújulási folyamatok miatt azért képes új – babahaj szerű – szőrszálak termelésére, ezután évente egyetlen fenntartó kezelésre szükségünk lesz az eredmény megőrzéséhez. A lézeres szőrtelenítés tehát igazoltan működik, és az ezt választó nők többsége a kényelmük szempontjából életük legjobb döntésének tartja, hogy belevágott. Vajon pénzügyileg is jól döntöttek?
A lézeres szőrtelenítést sokan még luxusnak hiszik, és nem merik ezt választani, hiszen első ránézésre drágának tűnhet. Pedig érdemes előre gondolkodva utánaszámolni, mert rá fogunk jönni, hogy messze jobban járunk vele, mint az alternatívákkal. Csak a pénzbeli ráfordításokat nézve, a gyantázás már 3 alatt drágább, egy életen át nézve pedig annak a töredéke csupán. A borotva olcsóbbnak tűnhet ugyan, de ne feledkezzünk meg rászánt időnkről sem.

A lézeres szőrtelenítés költsége egy életen át: 3,07 millió Ft***

Mennyi időt töltünk lézeres szőrtelenítéssel?

A lézeres szőrtelenítés egyik legnagyobb előnye az állandó szőrtelenség mellett, hogy alig vesz el tőlünk időt. Életünk során mindössze 5 napot töltünk az ehhez kapcsolódó tevékenységekkel. Az időköltségünk így itt a legalacsonyabb – ha az 1700 Ft-os nettó órabért vesszük továbbra is alapul, csupán 200 000 Ft.

A lézeres szőrtelenítésre szánt idő egy életen át: 5 nap***

*** a kalkulációban 2,5 havonta 2 órát tölt egy nő 6 testrész lézeres szőrtelenítésével 2 éven át. ezt követően évente 1 alkalommal 2 órát fenntartó kezelésen vesz részt. alkalmanként további 30 percet tölt az oda-és hazajutással. A kezeléssorozat alatt az első két évben a kezelések között egyre ritkuló gyakorisággal borotvát használ. A ráfordításokat országosan működő lézer klinika áraival, illetve átlagos árú eldobható borotvával és átlagos árú alsókategóriás borotvahabbal számoltuk ki. az oda-és hazajutás költségét, illetve a bőrnyugtató és utóápoló krémek és gélek árát nem tartalmazza.
Aktuális lézeres szőrtelenítés árainkat az Árak oldalon nézhetitek meg! Persze nem frissítjük folyamatosan a cikket, így az árak változhatnak.

Melyik a legolcsóbb szőrtelenítési módszer?

A lézeres szőrtelenítés pénz és idő szempontjából a legolcsóbb szőrtelenítési módszer. A borotválás egyszerűen túl sok energia, a gyantázás pedig egyszerűen túl sok pénz. Könnyű belátni, hogy a lézeres szőrtelenítés a legjobb és legkényelmesebb megoldás. Minél előbb belevágsz, annál több időt és pénzt takarítasz meg.
Ha a lézeres szőrtelenítés mellett döntesz, feltétlenül körültekintően járj el, és nézz utána alaposan a kiválasztott klinikának. Válaszd a nagy és széleskörű tapasztalatot, az ebből fakadó szakértelmet, és nem utolsósorban tudd meg, milyen gépeket használnak. Érdemes olyan helyet választanod, ahol gondosan kiválasztott modern eszközparkot tartanak, amelyben többfajta gép is helyet kap, így biztosan tudnak a Te szőr-és bőrtípusadnak megfelelően kezelni. Ne feledd, a lézeres szőrtelenítésben a hatékonyság a kezelőn és a gépen egyaránt múlik!
Az EverDerm lézer és orvosesztétikai klinika, amely ma méltán nevezhető a lézeres szőrtelenítés hazai specialistájának, a legmodernebb orvosi minősítéssel és FDA-engedéllyel rendelkező gépekkel dolgozik, melyek hatásossága klinikai körülmények között bizonyított. A klinika tapasztalatát és az ebből fakadó szakértelmét a több mint 3000 boldog visszajáró vendég, és 10000 feletti pozitív visszajelzések száma is bizonyítja.
Az EverDerm Klinika tulajdonosa, Slamovits-Horváth Beáta egyfajta bőrszépészeti nagykövetként pedig továbbra is elkötelezett az eredeti missziója mellett, miszerint minél több magyar nővel szeretné megismertetni a dióda lézeres szőrtelenítés előnyeit. Éppen ezért a Klinika nemcsak az eljárásról edukál folyamatosan, hanem olyan fizetési lehetőségeket is kínál, amelyeknek köszönhetően a lányok és nők egyre szélesebb körében tudatosul, hogy a lézeres szőrtelenítés nemcsak hosszútávon, hanem már rövidtávon a legkedvezőbb árú szőrtelenítési megoldás lehet.

Close Menu