Barion Pixel Skip to main content
keresés
0
Uncategorized

PRP Plusz kezelés

By 2023.07.05.No Comments

PRP Plusz kezelés

Slamovits-Horváth Beáta személyes tapasztalatai

Szeretnék megosztani veletek a személyes tapasztalataimat a PRP Plusz kezeléssel kapcsolatban, amit a térdizületem problémájára alkalmaztak az Ormos Intézetbe.

Hosszú évek óta küzdök térdízületi problémával, ami porckopás miatt jelentős korlátozást jelent futás és más sporttevékenységek terén. Rendszeresen szedek izületvédő vitaminokat, és bár jelenleg nem érzek erős fájdalmat a térdemben, én a megelőzés híve vagyok, mint azt már sokan tudjátok. Ezért is fordultam szakorvoshoz, majd jutottam el az említett intézetbe, ahol a megérkezésem pillanatától kezdve kedves fogadtatásban részesültem, de ami a legfontosabb, hogy a kezelőorvos rendkívüli szakértelemmel kezelt. Hiába volt nagyon sok kérdésünk, a doktor úr mindent érthetően és türelmesen magyarázott el.

Mi az a PRP terápia?
A PRP – Platelet-Rich Plasma – terápia, vagy más néven “drakula terápia”, egy olyan innovatív módszer, melynek során a páciens saját véréből “készített” gazdag vérlemezke-plazmát használják gyógyító és regeneráló hatások céljából. A beavatkozás során első lépésként kis mennyiségű vér vesznek le a pácienstől, melyet egy speciális centrifuga segítségével alkotóelemeire bontanak, majd kivonják belőle a felesleges anyagokat. Az alacsony intenzitású centrifugálás növeli a vérben a leukocyták számát, ami tovább növeli a növekedési faktorok számát, így a fibrin alvadék hatékonyságát. Ezután, az eljárás során ezt a koncentrált vérlemezke-plazmát injektálják vissza a kezelendő területbe.

A PRP terápia hatékonyságát és előnyeit számos orvosi kutatás és tanulmány igazolja. Bőrgyógyászati alkalmazások esetén a kutatások kimutatták, hogy a kezelés javítja a bőr textúráját, tónusát és rugalmasságát. A növekedési faktorok és sejtnövekedést serkentő anyagok pedig hozzájárulnak a sebgyógyuláshoz, a kollagén termeléséhez és a hegek csökkentéséhez. Az ortopédiai alkalmazások terén végzett kutatások pedig igazolják, hogy a PRP terápia előnyös lehet ízületi gyulladás, ízületi kopás és ízületi sérülések kezelésében. A beinjektált vérlemezke-plazma segít csökkenteni a gyulladást és a fájdalmat, valamint javítja az ízületi funkciót és regenerálja a szöveteket.

Természetesen, mint a legtöbb orvosi beavatkozás során, a PRP terápia során is a kezelés hatékonysága és eredményei egyénenként eltérőek, és függenek a kezelt probléma jellegétől, a kezelés módjától és az egyéni reakcióktól is. A szakorvosok minden esetben javasolják az orvosi konzultációt, ahol a szakorvos személyre szabottan tudja a páciens számára leghatásosabb terápiás lehetőséget ajánlani.

Személyes tapasztalatok:
A beavatkozás napján az orvos részletesen elmagyarázta az eljárás menetét és az előtte szükséges vizsgálatokról is tájékoztatott. Az első lépés a térd röntgenfelvételének elkészítése volt. Az orvos gondosan kiértékelte a röntgenképeket és manuális vizsgálatot is végzett a térdemen. Ezt követően került sor a vérvételre – 3 kémcső vérre volt szükség -, amit pillanatok alatt profi módon végeztek el. Körülbelül 30 perc elteltével már a műtőben voltam, ahol a kezelőorvosom várt rám. Tájékoztatott, hogy a beavatkozás alatt enyhe kellemetlenséget fogok érezni. Az injekciót a térdem jégspray-el történő hűsítéssel egyidejűleg adta be. A korábbi hialuronos eljáráshoz képest – amit még évekkel ezelőtt kaptam egy másik intézetben – ez a beavatkozás csupán minimális kellemetlenséggel járt, amit határozottan a szakorvos felkészültségének és szakértelmének volt köszönhető. A beavatkozás után saját lábamon mehettem haza, természetesen Tibor társaságában. Aznap és a következő napokban még enyhe fájdalmat és nyomást éreztem a térdemben, azonban ez nem akadályozott meg a napi tevékenységeim elvégzésében.

Nagy boldogság közepette várom az eredményeket, melyekről remélhetőleg minél hamarabb szintén beszámolhatok.

Close Menu