Barion Pixel Skip to main content
keresés
0
Testkezelés

Mondj búcsút a kellemetlen izzadságfoltoknak!

By 2023.08.02.No Comments

Mondj búcsút a kellemetlen izzadságfoltoknak!

Tartós orvosi izzadásgátlás botulinumtoxin injekcióval

Az izzadás okozta kellemetlen szag, vagy éppen az átnedvesedett ruhák sokaknak okoznak kínos pillanatokat, leginkább a nyári időszakban. Bár az izzadás nélkülözhetetlen egészségünk megóvása szempontjából, a túlverejtékezés negatív hatással lehet önbizalmunkra és akár a mindennapi életünkre is.

 

Az izzadás egy teljesen természetes egészségügyi folyamat: a testhőmérséklet szabályozásának eszköze, elsősorban a túlmelegedéstől óvja meg a testet. A fokozott izzadásnak azonban mindig van oka! A hiperhidrózis lehet egyes betegségek tünete is,  mint például a pajmirigy-túlműködés. Cukorbetegek esetében is fennállhat a túlzott izzadás, ami az alacsony vércukorértékre figyelmeztethet. A túlverejtékezés emellett bizonyos állapothoz is társulhat, mint például a Magyarországon is igen gyakori túlsúlyhoz.

 

A fokozott izzadás nemcsak a szociális életünk során okozhat megannyi kellemetlenséget, hanem egyes bőrbetegségek kialakulásához is vezethet. Ezért is olyan fontos a megfelelő izzadásgátlás! Ezt különböző illatú és állagú dezodorok, stiftek vagy krémek segítségével tudjuk megtenni. Ezek az izzadásgátló termékek azonban sokak számára – főleg az érzékeny bőrűek számára – irritációt okozhatnak. A folyamatos dezodor használatot éppen ezért sokan szeretnék inkább elkerülni. 

 

A gyakran allergizáló anyagokat tartalmazó termékeken túl léteznek természetesebb megoldások, melyek segítenek az izzadás csökkentésén és annak szagának mérséklésén. Például néhány csepp ecet vagy citrom segíthet a szagok semlegesítésében, ugyanis a savas környezet nem kedvez a baktériumoknak. A krémdezodor egy olyan speciális izzadásgátló, ami krémes állagának köszönhetően hidratál, illóanyagai szagtalanítanak és a szódabikarbóna vízmegkötő hatása által pedig csökkentik a nedvesség érzetét. Léteznek olyan termékek is, amelyeket nem reggel, hanem este kell alkalmazni, hogy a következő nap fejtsék ki hatásukat.

 

A hagyományos izzadásgátló termékek mellett ma már léteznek kíméletes, orvosi izzadásgátló módszerek is! A botulinumtoxin injekció, bármilyen meglepő, gyors és egyszerű megoldást biztosít az izzadásgátlásra! A botulinumtoxin ugyanis ideiglenesen blokkolja az izzadást termelő mirigyek kiengedő izomzatának működését a hónalj területén. Ez az eljárás amellett, hogy teljesen biztonságos és mellékhatás mentes, hosszútávú megoldást biztosít a túlverejtékezés számos kellemetlenségére. Az eljárás hatása sok esetben 6-8 hónapig, de akár 1 évig is tarthat. Így a tartós eredmény érdekében elég évente csak 1 vagy 2 alkalommal megismételni a kezelést. A várható hatás egyénfüggő, melyről a szakorvosok személyre szabott információt a beavatkozást megelőző konzultáción tudnak adni. Figyelem! A beavatkozást csak szakképzett orvos végezheti!

Mondj búcsút Te is a kellemetlen izzadságfoltoknak és vedd igénybe orvosi izzadásgátló kezelésünket itt az EverDerm Klinikán!

Close Menu