Barion Pixel Skip to main content
keresés
0
Lézeres szőrtelenítés

Mire kell figyelni a lézeres kezelések előtt és után?

By 2021.06.21.december 10th, 2022No Comments

A lézeres kezelésekkel fantasztikus eredményeket érhetünk el. Itt van például a szőrtelenítés, biztosan neked is gondot okoz, hogy milyen eszközzel szabadulj meg a nemkívánatos szőrszálaktól. A felgyorsult világunkban se időd, se energiád nincs az állandó szőrtelenítésre? Van egy hatékony és végleges megoldás, mégpedig a lézeres kezelés, mellyel végképp búcsút inthetsz ennek a problémának. A kezelés után már soha többé nem kell aggódnod, ha váratlanul beesik egy randi vagy egy wellness program, nyugodtan ledobhatod bármikor a textilt. Mielőtt azonban belevágsz, érdemes néhány dologgal tisztában lenni. Vannak olyan fontos előírások, melyeket be kell tartanod, ha azt szeretnéd, hogy a lézeres kezelés teljes mértékben hatásos legyen.

Mire figyelj a lézeres szőrtelenítésnél?

Nem mindegy, milyen lézerrel végzik a kezelést

A laikus számára minden lézer egyforma. Pedig ez egyáltalán nem így van, többféle lézer van, így érdemes a kezelés megkezdése előtt informálódni róluk. Az európai bőrtípusnak a Dióda lézer a leghatékonyabb és legeredményesebb technológia. A Dióda lézerből is sokféle létezik. Az egyik legeredményesebb a Cocoon Medical Primelase, mely megfelelő orvosi minősítéssel rendelkezik, ráadásul megvan az amerikai FDA engedélye is, mely garantálja a legmagasabb minőséget. Eltávolítja a sötét és vastag szőrszálakat, a világosabb és vékonyabb szőrzet esetén is eredményes. Nagyon gyorsan működik, így körülbelül egy óra alatt az egész testtel végezni lehet. Megbízható hűtőrendszerének köszönhetően pedig rendkívül biztonságos. 

Ezekre az előkészületekre van szükséged

Az első lépés mindig a konzultáció. Ez mindenképpen szükséges, hiszen a szakértő teljeskörű felmérést végez, illetve tájékoztatást ad a kezelés menetéről, tudnivalókról, a betartandó szabályokról illetve az esetleges mellékhatásokról. Az eredményesség érdekében több fontos kérdést is feltesz, például az egészségi állapotodról, illetve arról, hogy szedsz-e vagy szedtél-e mostanában valamilyen gyógyszert. Ez azért fontos, mert bizonyos gyógyszereknek fényérzékenyítő hatása lehet, így meg kell várnod, hogy kiürüljön a szervezetből, hogy biztonságos legyen a kezelés. A kérdésekre mindig válaszolj őszintén, ez a te érdeked is.  

Óvatosan a napozással, a szolival és az önbarnítókkal

Tudtad, hogy lézeres szőrtelenítés az év bármelyik szakában lehetséges, csak be kell tartani a fényvédelmi előírást. 2 héttel a kezelés előtt és a kezelés után 50 faktoros fényvédővel kell védened a kezelt területet. Ez nem csak tavasszal és nyáron, hanem télen is kötelező. A kezelés előtt és után 5 napig kerülnöd kell a napozást, a szoláriumozást és az önbarnító használatát. 

Vedd kézbe a borotvát!

A kezelés előtt és a kezelés alatt csak borotválni szabad a kezelt területet. Ez furcsán és idegenül hangozhat, főleg ha mondjuk az arcodon szeretnél lézeres szőrtelenítést. A technológia lényege, hogy a szőrtüszőt pusztítjuk el. Borotválkozás során a szőrtüsző és a szőrszál kapcsolata megmarad, így a lézerfény energiaveszteség nélkül juthat le a szőrtüszőbe. Gyantázás vagy epilálás során a szőrszálat kihúzod a szőrtüszőből, így a kapcsolatuk megszakad, a lézerfény pedig nem tud hatékonyan lejutni, nem tudja elpusztítani a szőrtüszőt vagy is a kezelés nem lesz eredményes. 

Gyere el fenntartó kezelésekre a teljes simaságért

Egyéntől függően nagyjából évente egyszer gyere el fenntartó kezelésre. Erre azért van szükség, mert a lézeres szőrtelenítéssel azokat a szőrszálakat tudjuk eltávolítani, amik éppen megvannak. Idővel azonban új szőrszálak nőhetnek ki. Eleinte csak babaszőr formájában, de idővel erőteljesebbé válhatnak. Fenntartó kezeléssel el tudod kerülni, hogy a babaszőr megerősödjön, így évekig nem lesz gondod az eredménnyel. 

Természetes reakciók

A kezelés után nyugtató, ápoló krémmel kenik be a kezelt felületet. Ettől függetlenül előfordulhat, hogy a bőröd érzékenyebb lesz, viszket vagy kipirosodik. Nem kell aggódnod, ez természetes reakció, ami pár órán vagy napon belül enyhül és teljesen el is múlik. 

Close Menu