Barion Pixel Skip to main content
keresés
0
Lézeres szőrtelenítés

Borotválkozás – A legfontosabb teendőd a lézeres szőrtelenítés előtt!

By 2020.12.07.december 29th, 2022No Comments

Hihetetlenül hangzik, de barlangrajzok is bizonyítják, hogy a borotválkozás története az őskorig nyúlik vissza. Az ősemberek kagylókat és éles pattintott kőeszközöket is használtak a szőrzet eltávolítására. Később, Egyiptomban a fej borotválása például rendszeres volt.

Csaták során elrendelték a férfiak borotválkozási gyakorlatát, hogy az ellenség ne tudja megragadni a hajat, illetve a szakállat a harcok folyamán. Az ipari forradalmat követően egyre jobb acélötvözeteket tudtak előállítani és elérkezett a biztonsági borotvák kora.

Előkészületek

Sajnos hiába szerezzük be a jó minőségű, éles pengéjű eszközöket, ha nem készítjük elő és nem ápoljuk az adott bőrfelületet. Csak abban az esetben leszünk alaposak, ha megfelelően felpuhítjuk az erősebb szőrszálakat.

Arcszőrzet esetén a speciális borotvahabok a borostába jutnak és vérbőséget idéznek elő az arcbőrben, amitől a szálak kiemelkednek. Az intim területen is lehet erőteljes a szőrzet, itt is javaslom a felpuhító hab használatát.

A testradírozás, természetes őrlemények és peelingek segítik az elhalt szarusejtek leválását, ezáltal fokozhatjuk a simaságot és az alapos szőrtelenítést.

A Folyamat

Fontos, hogy a penge megfelelő szöget zárjon be a bőrrel. Egyszerűnek tűnik, de ennek tökéletes alkalmazása sok gyakorlást és odafigyelést igényel.

Számunkra nagyon fontos, hogy alaposan előkészített területeket kezeljünk, ez segít hozzá bennünket ahhoz, hogy a lézer energia egészen a szőrtüszőig jusson. Lehetőleg 24 órán belül történjen az előkészítés, otthon. Természetesen segítünk, ha marad pár szál, steril, orvostechnikai borotvával előkészítjük a bőrt, akár be is mutatjuk a helyes használatot.

A tökéletes eredmény eléréshez érdemes a szőr növekedésével megegyező, majd kereszt és a szőr növekedésével ellentétes irányban is dolgoznunk.

Amennyiben eldobható borotvát használunk otthon, valóban csak egyszer vegyük igénybe! Nagyon gyakori a bakteriális és egyéb fertőzés, főleg érzékenyebb bőrtípusok esetében.

Utóápolás

Az utókezelés során a fellépő irritációt és hámsérülést kezeljük. Fontos az egyszerű, hideg víz, ami kellemesen hűsít és megnyugtatja a bőrt, összehúzza a pórusokat.

Központunkban a kezelések során, ha borotválásra kerül sor, mindig áttöröljük tiszta, hideg, nyugtató és hámosító törlőkendővel az adott testrészt.

Utóápoló termékek tökéletes hatóanyagai a panthenol, aloe vera és az allantoin. Az alkoholmentes ápolókat részesítsük előnyben!

Személy szerint azt gondolom, hogy sokan ok nélkül félnek a borotválástól. Már az első lézeres kezelést követően puhulnak és kevésbé lesznek erősek a szőrszálak. Ezzel szemben a gyantázás megviseli a bőrt, könnyen okozhat hámsérülést, az epilálás pedig gyulladt és befordult szőrszálakat eredményezhet!

Veszely-Bujdosó EmőkeLézer Specialista

Bőrállapot

Végül szeretnék pár gondolatot megosztani veletek a bőrápolásról és tipikus borotva okozta „sérülések” és szőrnövekedési rendellenességek kezeléséről.

Nem csak a borotválás előkészítése során érdemes odafigyelnünk magunkra. A magas parfüm tartalom és a klasszikus, lúgos szappanok helyett válasszunk a bőrünknek megfelelő, pH-barát tisztítókat napi használatra. Ha száraz a bőrünk és irritált, akkor előfordulhatnak gyulladások, sebek, szőrbenövés, ami megkeserítheti a hétköznapokat.

Ne feledkezzünk meg a hidratálásról és táplálásról sem. Próbáljuk mindig megelőzni a bajt és szánjunk fürdés után 5 percet magunkra. Bőrtípustól függ, illetve évszakoktól is, hogy éppen mire van szüksége a felső hámrétegünknek. Nyáron könnyebb, gyorsan felszívódó tejek és gélek, télen viszont ügyeljünk a lipidek pótlására, természetes olajokat, vajakat masszírozhatunk a bőrfelületre.

Ha hidratálásra van szükséged, érdemes magasabb minőségű, bőrgyógyászok által elismert termékeket előnyben részesíteni! A szalonban is széles termékválasztékot találsz, de beszerezheted kedvenc patikádban is a megfelelő hidratálót!

Close Menu