Barion Pixel Skip to main content
keresés
0
Uncategorized

Így teszi tönkre a fejed a tűző nap: megelőző megoldások

By 2024.08.27.No Comments

Azzal mindenki tisztában van, hogy az UV sugarak ellen védenünk kell a bőrünk. A hajunkról és a fejbőrünkről azonban már sokszor megfeledkezünk.

A nyári hónapokban a napsütés, a tengeri sós víz és a klóros medencevíz mind kihívásokat jelentenek a haj számára. Az intenzív UV-sugárzás, a sós tengervíz és a medencék klórja egyaránt károsíthatja a hajat, szárítva és töredezetté téve azt. Ezek a hatások nemcsak a haj szerkezetére, hanem a fejbőr egészségére is negatív hatással vannak sajnos. Nézzük meg, hogyan tudjuk megőrizni hajunk egészségét és szépségét a nyári hónapokban.

Nagyobb a kár, mint hinnénk

A napfény, különösen az UV-sugárzás, rendkívüli módon károsíthatja a hajszerkezetet. Oxidációt okoz, ami a hajszálak gyengüléséhez és töréséhez vezethet. A hajszín fakulhat, különösen, ha festett hajról van szó, és a haj elveszítheti természetes fényét és rugalmasságát. Az UV-sugárzás hatására a fejbőr is kiszáradhat és irritálttá válhat.

A tengeri sós víz szintén károsíthatja a hajat. A só kiszárítja a hajszálakat, ami töredezettséghez és hajhulláshoz vezethet. Ezen felül pedig a haj elveszíti természetes nedvességtartalmát és rugalmasságát. A tengeri só felhalmozódása a fejbőrön irritációt és viszketést is okozhat. A klóros vízben történő úszás szintén károsíthatja a hajat. A klór vegyi anyag, amely eltávolítja a haj természetes olajait, így az kiszárad és törékennyé válik. Festett haj esetében a klór elszíneződést okozhat, zöldes árnyalatot hagyva maga után.

Mi a megoldás?

Az első lépés a haj védelme érdekében, hogy csökkentsük a közvetlen napfénynek való kitettséget. Viseljünk kalapot vagy kendőt, amikor hosszabb időt töltünk a napon, valamint használjunk UV-szűrős hajápoló termékeket. Fontos, hogy rendszeresen hidratáljuk és tápláljuk a hajunkat. Használjunk mélyhidratáló hajmaszkokat és kondicionálókat, amelyek visszaadják a haj nedvességtartalmát. Az argánolaj, kókuszolaj és jojobaolaj kiválóan alkalmasak a haj hidratálására és védelmére. Úszás után mindig alaposan öblítsük le a hajunkat tiszta vízzel, hogy eltávolítsuk a sót és a klórt.

Ha már komolyabb probléma áll fenn vagy nagyon fontos nekünk a preventív hajápolás, akkor az egyik legújabb és leghatékonyabb megoldás a haj és a fejbőr egészségének helyreállítására az EverDerm Klinikán is elérhető Hydrafacial Keravive kezelés. Ez az innovatív kezelés kombinálja a hidratálást, a tisztítást és a táplálást, hogy mélyen revitalizálja a hajat és a fejbőrt.

A Hydrafacial Keravive kezelés során egy speciális eszköz segítségével tisztítják meg a fejbőrt a szennyeződésektől és az elhalt hámsejtektől. Ezt követően intenzív hidratálást és táplálást biztosítanak az EverDerm beauty specialistái, amely serkenti a haj növekedését és javítja annak szerkezetét. A kezelés során alkalmazott szérumok tele vannak olyan összetevőkkel, mint a peptidek, vitaminok és antioxidánsok, amelyek erősítik és védik a hajat. A kezelés nemcsak a haj állapotát javítja, hanem a fejbőr általános állapotát is. A fejbőr tisztítása és hidratálása elősegíti a jobb vérkeringést, ami hozzájárul a haj növekedéséhez és a hajhullás csökkentéséhez. Ez a kezelés különösen ajánlott azoknak, akik nyáron sok időt töltenek a napon, a tengerben vagy a medencében, és észlelik, hogy hajuk és fejbőrük kiszáradt és károsodott.

Close Menu